Pojačajte snagu volje - Men`s Health

Pojačajte snagu volje

Rezultati novog istraživanje sa Univerziteta UCLA u Los Anđelesu, kažu da navike pobeđuju želje čak i za vreme stresnog perioda.

Naučnici su ponudili studentima pod stresom dve vrste užina: hranljive namirnice, kao što je voće, i ne tako zdrave grickalice, čipseve i kolačiće. Zatim su upitali studente koliko često su jeli koju od te dve hrane tokom uobičajene sedmice kada nisu pod stresom zbog ispita. Rezutati su pokazali da su studenti posezali za užinama na koje su navikli, bez obzira na njihovu zdravstvenu vrednost.

ŠTA TO ZNAČI?
Čak i kad ste pod najvećim stresom, kada očekujete da posustanete u svojim namerama vezanim za ishranu, ipak nastavljate sa onim na šta ste se navikli.
“ Zato je prelazak na pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, bitna investicija kad niste pod stresom”, kaže autor ovog istraživanja, doktor Dejvid Nil.

Drugim rečima, vaša zdrava navika isplatiće se čak i ako u tom trenutku imate nizak nivo samokontrole. To je sjajna vest kad se već odlučite za šaku badema umesto visokokalorične čokoladice, ali potrebno je malo više vremena i prakse da biste se potpuno otarasili loših navika.

“Da biste razvili nove, pozitivne navike potrebno je da se opredelite za jednu stvar i da ostanete dosledni”, savetuje doktor Nil. “Želite da budete redovni u teretani? Odlazak u isto vreme u teretanu tri puta sedmično, više će vam pomoći da izbrusite svoje navike, nego 5 odlazaka u različito vreme”,  dodaje Nil.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *