Proverite jesu li vaši "plivači" zdravi - Men`s Health

Proverite jesu li vaši “plivači” zdravi

ISKLESANI TRBUŠNJACI

Ne morate da imate izvajane trbušnjake, jer dokle god nemate salo na stomaku, vaša sperma je verovatno u vrhunskoj formi.

Otkrijte i 4 načina da sperma bude jača, brža i kvalitetnija  

Naučnici iz Holandije su otkrili da muškarci, čiji je obim struka od 100 cm i veći, imaju manju koncentraciju spermatozoida i broj normalno pokretljivih spermatozoida u odnosu na muškarce sa užim strukom.

Naučnici nisu sigurni zašto šlaufi nisu dobri za vaše plivače, ali veruju da prekomerna težina, pogotovo masne naslage oko struka, mogu da utiču na otpuštanje hormona za seks, kao i na produkciju i razvoj sperme.

NE IZGLEDATE KAO DON DRAJPER

Dobre vesti za sve muškarce prosečnog izgleda.

Saznajte koje namirnice će poboljšati ukus vaše sperme

Španska i finska istraživanja otkrivaju da muškarci koji imaju lice koje je ocenjeno kao muževno, imaju manje plivača i manje kvalitetnu spermu od muškaraca, koji imaju više ženske crte lica.

VOLITE DA JEDETE RIBU

Naučnici sa Univerziteta Harvard otkrivaju da muškarci koji jedu više mesnih prerađevina i termički obrađeno meso imaju značajno manji broj normalnih spermatozoida.

 

Sa druge strane, riba ima potpuno drugačiji efekat. Muškarci, koji jedu najviše ribu, imaju za 65 procenata veću koncentraciju spermatozoida

Prevencija steriliteta: Kako da vaša sperma ostane zdrava

Omega 3 masne kiseline igraju važnu ulogu u proizvodnji sperme.

PREZIRETE USKE GAĆICE

Britansko istraživanje iz 2012. godine otkriva da muškarci, koji više nose bokserice u odnosu na uske gaćice imaju 24 procenta manje šanse da su njihovi spermatozoidi spore pokretljivosti.

Pokretljivost spermatozoida je važna, jer lenji “plivači” teže dolaze do jajne ćelije i imaju manje šanse da je oplode.

Pročitajte i  12 stvari koje morate da radite kako biste živeli duže i bolje

Sperma: Brže, jače, bolje

REDOVNO VEŽBATE

Naučnici sa Harvarda otkrivaju da muškarci koji redovno i intenzivno vežbaju u teretani 15 sati nedeljno ili više imaju za 73 procenta veću pokretljivost i koncentraciju spermatozoida u odnosu na druge.

IMATE PISKAV GLAS

Naučnici sa Univerziteta u zapadnoj Australiji otkrivaju da muškarci, koje žene opisuju kao atraktivnije i muževnije, a imaju duboku boju glasa, zapravo imaju manju koncentraciju semene tečnosti.

Pročitajte i Kako možete poboljšati ukus ispod pojasa

Testosteron je povezan sa muževnijim crtama lica i dubokim glasom, ali previše testosterona može zapravo da smanji proizvodnju spermatozoida.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *