Kako da sačuvate najsnažniji afrodizijak – blistav osmeh - Men`s Health

Kako da sačuvate najsnažniji afrodizijak – blistav osmeh

Ukoliko spadate u većinu današnjih potrošača koji preferiraju izbeljivanje zuba, bilo specijalizovanim pastama, bilo tretmanima kod zubara, imamo novosti za vas: iako beli zubi izgledaju zdravije, to nije uvek tako.

“Izbeljivanje može pomoći kod simptoma starenja ili loše higijene, ali nije trajno rešenje”, kaže njujorški zubar Majkl Apa, koji je zadužen za lepe osmehe kraljevske porodice Dubaija i glumca Meta Dejmona.

Nega zuba: 7 neprijatelja vašeg blistavog osmeha

Postoji uvreženo mišljenje da je izbeljivanje rešenje za većinu dentalnih problema, ali činjenice govore drugačije. To je slično situaciji sa vežbanjem – možete provoditi sate dižući tegove, ali ako se ne hranite adekvatno i nemate dovoljno sna, vaš napor će biti uzaludan.

ŠTA NE SMETE DA ZABORAVITE

Bez adekvatne nege zuba dovešćete zdravlje usne duplje u opasnost od raznih infekcija, slabljenja gleđi i na kraju gubitka zuba.

Kada je reč o pranju zuba četkicom i korišćenju konca, stručnjaci su primetili da je ovo svakodnevna aktivnost o kojoj ljudi ne vode previše računa. Ali trebalo bi. Najbolji način da perete zube jeste da to činite pravilno, a ne snažnije. Menjajte četkicu redovno i ne libite se da za nju platite i više.

Još jedna stvar koju trebate raditi svakodnevo je korišćenje konca za zube. Zubari preporučuju da zube na taj način čistimo dva puta dnevno po tri minuta.

Takođe, preporučuju se dve vrste pasti: biljne neabrazivne paste s fluoridom i one klasične bez šećera.

Evo kako možete da izbelite zube na potpuno prirodan način

KAD SMO VEĆ KOD ŠEĆERA…

Poznato je da šećer šteti gleđ zuba, zbog čega bi trebalo da izbegavate različite namirnice koje ga sadrže.

Pročitajte i  5 neočekivanih činioca koji mogu da unište vaše zube

Leto je idealno vreme za dijete zasnovane na voću. Dok je, s jedne strane, to dobro za vaše telo, u drugu ruku može štetiti vašim zubima. Komadići voća mogu se zaglaviti između zuba i praviti problem. Imajte na umu da žvakanje stimuliše pljuvačku, koja je uspešan alat za ispiranje ostataka hrane i borbe protiv karijesa, pa ozbiljno shvatite preporuke stručnjaka da više žvaćete pre gutanja.

Saznajte: Koliko šećera ima u voću?

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *