Šta izostanak „jutarnjeg šatora“ može da otkrije o vašem zdravlju? - Men`s Health

Šta izostanak „jutarnjeg šatora“ može da otkrije o vašem zdravlju?

Jutarnja erekcija nije samo neprijatnost (ili dobra vest ako se ne budite sami), već i indikator vašeg sveopšteg zdravlja, smatraju naučnici.

Stvar je jasna: snažna erekcija = zdrav muškarac. Možda izgleda previše jednostavno, ali stručnjaci veruju da postoji mnogo zanimljivosti o „šatoru“ i njegovim vezama sa zdravljem muškarca koje tek treba da otkrijemo.

Znate li šta izaziva jutarnji šator?

ŠTA VEĆ ZNAMO?

Biohemičar Tomi Vud objašnjava da je jutarnja erekcija odličan pokazatelj nivoa testosterona. Većina veruje da je jutarnja erekcija povezana s požudom, ali je činjenica da ona ne bi bila moguća kada bi neka od karika koje se nalaze na putu ka erekciji bila „polomljena“.

Da bi seksualno uzbuđenje bilo moguće, neophodno je, između ostalog, da hormonski status bude uravnotežen. Nivo testosterona je najveći upravo izjutra, pa bi čest izostanak jutarnje erekcije kodmladih muškaraca mogao biti prvi alarma da jeovaj hormon u deficitu.

Problem sa erekcijom? Možda nemaš dovoljno ovog vitamina

NA ŠTA OBRATITI PAŽNjU?

Izostanak fizičke aktivnosti i slabiji napori pri vežbanju jedan su od uzroka smanjenja nivoa testosterona u organizmu. Pored toga, ovo dovodi i do slabijeg dotoka krvi u određene delove tela, a posledica svega je nepostojana erekcija.

Uz to, i previše posla u kombinaciji sa stresom i smanjenim unosom kalorija može smanjiti nivo ovog hormona.

Pogledajte: Povećajte nivo testosterona vežbanjem

Pročitajte i  Šta se desi kada...nastupi napad panike?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *