Najbolji načini da se izborite s komarcima! - Men`s Health

Najbolji načini da se izborite s komarcima!

Kada vas nakon ujeda komarca, koža previše svrbi i pojavi se otok, uzmite neku od ovih namirnica i ublažite tegobe, prenosi Stvarukusa.rs.

LIMUN

Ovaj citrus ima prirodna antiupalna i anestetička svojsta i veoma je efikasna u smanjenju otoka nakon uboda komaraca. Jednostavno prepolovite limun i utrljajte jednu polovinu na mesto uboda. Možete pomešati i limunov sok s bosiljkom i ovom mešavinom smanjiti tegobe nakon uboda komaraca.

Otkrijte i Kako limun utiče na vaš organizam

BELI I CRNI LUK

I crni i beli luk mogu smanjiti otok i zblažiti svrab nakon ujeda insekta. Izmeljajte beli i crni luk i smesu nanesite na mesto uboda. Nakon nekoliko minuta isperite smesu s kože.

SODA BIKARBONA

Soda bikarbona će momentalno sprečiti svrab usled uboda komarca. Rastvorite u čaši vode kašičicu sode bikarbone, umočite u rastvor peškir i držite na mestu uboda 10 do 20 minuta.

Saznajte i Prirodni lekovi za suzbijanje gorušice

ALOE VERA

Ovo je jedan od najboljih prirodnih antiseptika. Iz biljke izvadite gel, držite ga u frižideru 10 do 15 minuta i zatim nanesite direktno na mesto uboda.

SO

S obzirom da ima antiseptička i antiupalna svojstva, so je odličan lek protiv otoka i svraba nakon uboda komaraca. Napravite pastu od soli i nekoliko kapi vode i nanesite na mesto uboda, pa nakon nekoliko minuta isperite.

LED

Niske temperature usporavaju prenos supstanci koje izazivaju u pale, a s obzirom da će mesto tretirano ledom utrnuti, nećete osećati svrab i bol. Držite na mestu uboda kesu za zamrzivač u koju ste stavili kockice leda.

Pročitajte i Koliko dugo se drži led na nekom uganuću

Pročitajte i  Pospani posle obroka: Evo šta nam se dešava u organizmu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *