5 načina da se rešite nadimanja i smršate preko noći - Men`s Health

5 načina da se rešite nadimanja i smršate preko noći

ČAJ OD ĐUMBIRA

Upala, koja je često uzrokovana začinjenom hranom, mlečnim proizvodima i hemijskim aditivima, može da utiče na nadutost stomaka.

Prema brojnim studijama, đumbir se tradicionalno koristi da olakša bol u stomaku, blokira nekoliko gena i enzima u telu, koji mogu da izazovu upalu i nadutost u organizmu. 

Ako preferirate čaj čai (chai), koji je napravljen od cimeta, kardamoma, karanfilića i đumbira, možete i njega da pijete, ali je on svakako manje delotvoran.

Saznajte i 6 razloga da đumbir postane deo vaše svakodnevne ishrane

Niste ljubitelj đumbira? Postoji mnoštvo čajeva, koji uspešno otklanjaju nadimanje stomaka.

ODVOJTE VREME DA SE OPUSTITE

Novi šef je totalna noćna mora, a partnerka vam u poslednje vreme stalno zvoca? Stalno smo pod stresom što može da dovede do digestivnih problema i nadimanja. Kako biste se opustili i oslobodili stresa, odlutajte mislima tri ili četiri puta nedeljno (makar i na samo 20 minuta) pre kreveta.

Pročitajte i 8 napitaka koji će vas opustiti

Prošetajte, pozovite prijatelje, čitajte ili počastite sebe kupkom.

VODA S LIMUNOM

Voda s limunom će ubrzati vaš metabolizam i spasiti vas nadimanja i gasova.

Samo se potrudite da pijete iz čaše, a ne preko slamčice, jer ona obezbeđuje dodatni priliv vazduha, pa ćete osetiti drugačiji tip nadimanja.

Pročitajte i 6 razloga zašto bi ujutru trebalo da pijete vodu s limunom

UŽIVAJTE U LEŽERNOJ VEČERI

Kada konačno dođete kući, totalno ste izgladneli, ali to ne znači da treba da brzo večerate. Prebrz obrok može da izazove da progutate višak vazduha,što može da dovede do neugodnog gasa i nadutosti.

Usporite i lagano žvaćite svaki zalogaj.

PROŠETAJTE

Umesto da se izležavate nakon večere i gledate televiziju, izdvojte vreme za šetnju od 15 minuta. Ako imate problema sa konstipacijom, razmislite da šetnja postane deo vaše noćne rutine, jer će ona ubrzati vaš metabolizam.

Pročitajte i  Rak prostate može biti povezan sa seksom

Otkrijte i 20 jednostavnih saveta za ravan stomak za dve nedelje

Zabrinuti ste da će noćna aktivnost pre spavanja da ugrozi vaš san? Naučnici ističu da aktivni ljudi za 67 procenata imaju bolji san, bez obzira u koje doba dana vežbaju.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *