Šta vaši snovi govore o vama? - Men`s Health

Šta vaši snovi govore o vama?

Drugim rečima mi smo reditelji, glavni junak i i producent filmova koji se odigravaju u našoj glavi kada zaspimo. Čovek sanja oko 5 snova koji traju od 15 do 40 minuta u jednoj noći.
„ U snovima, nove informacije iz života osobe koja sanja se kombinuju sa starim iskustvima na kreativan način tako da ponekad može da iskrsne neko novo rešenje.“ ,kaže istraživač Majkl Šredl iz Centralnog instituta za mentalno zdravlje u Nemačkoj koji proučava spavanje i snove. „Ako želite da protumačite svoje snove, prvo morate staviti papir i olovku blizu kreveta i čim se probudite zapišete šta ste sanjali.“ Kasnije uporedite svoje beleške sa našom listom od 5 protumačenih snova, otkrijte njihovo značenje i šta da uradite povodom toga.

NEKO VAS JURI
San: Trčite ko ludi dok vas neko juri. Ne znate šta je ili ko taj neko, ali će vam uvek biti za petama, koliko god vi brzo trčali.
Značenje: Prema Valisu, kao što ne možete da uteknete onome ko vas juri, tako ne možete da zaobiđete neki životni problem vezan za posao, ljubavni život ili bilo šta što vas muči, a da možda niste ni svesni toga.
Šta da uradite: Preispitajte sebe da shvatite šta izbegavate. Prema psiholozima ovakvi snovi ukazuju na izbegavanje problema što dovodi do anksioznosti i depresije. Ako je to nešto na šta ne možete uticati, nemojte se opterećivati ili ako možete, uhvatite se u koštac sa problemom.

ISPADA VAM ZUB
San: Ovo je kao scena iz horor filma. Vaš zub se klima, raspada, mrvi i ispada iz vilice dok vi ostajete prestravljeni onim što vam se upravo dogodilo.
Značenje: „ Zubi su simbol moći i samopouzdanja. Na kraju krajeva, pokazujete ih kada se smejete, ujedate ili režite na nekoga. Ovaj san znači da vam je samopouzdanje opasno poljuljano. “, kaže Valis.
Šta da radite: Valis predlaže da  folirate koliko možete. Istraživanje mimike i  govora tela na Harvardu pokazalo je da govor tela koji odaje sigurnost u sebe podstiče lučenje testosterona koje, opet, podstiče osećaj samopouzdanja.  Svi vole dobar placebo efekat.

GOLI U JAVNOSTI
San: Goli steu javnosti, ful frontal ugao i svi sve vide. I dok vas skoro niko ne primećuje, vi ste očajni i želite da se sakrijete kako znate i umete.
Značenje: Osećate se ranjivo i  uplašeno. Bojite se nekog javnog ispada koji može da se dogodi. Ali kao što niko ne primećuje vašu golotinju u snu, tako i vaši strahovi ostaju skriveni.  Možda vas opterećuje novi posao ili veza u koju ste se tek upustili. Ako se san odvija u učionici, moguće je da ste nesigurni u svoje znanje iako ste vredno učili. Ako je san u kafiću to odražava socijalnu anksioznost.
Šta uraditi: „ Vreme je da prihvatite svoj strah i razgovarate o njemu. Uz nečiju pomoć, možda nađete i rešenje problema.  U svakom slučaju je lakše izjadati se nego brinuti kako da se goli sakrijete od ljudi.”, tvrdi Valis.

Pročitajte i  Za muško super zdravlje: 10 namirnica koje morate imati

LETITE
San: Bilo da letite samostalno ili u nekoj letelici, glava vam je doslovno u oblacima. Čak bi i Supermen bio ljubomoran na vas.
Značenje:  Kao i u snu, preleteli ste neku veliku prepreku u životu, sudeći po Valisu. Trenutno se osećate slobodno, bez ograničenja i neometano donosite odluke.
Šta da uradite: prema istraživanju Univerziteta u Floridi, najbolje vreme za prave poteze je upravo sada kada se osećate sigurnim u sebe i zadovoljnim zbog neke prethodne odluke. Naći ćete nove mogućnosti koje vam se otvaraju.

KASNITE
San: Imali ste dosta vremena do krajnjeg  roka za nešto, ali odjednom vreme leti. Imate 15 minuta da stignete negde i sve kreće naopako.  Jednostavno vam se ne da da stignete na vreme.
Značenje: „ Čemu god da žurite u snu, u podsvesti to je neki cilj ili prekretnica u vašem životu.”, tvrdi Valis. Može biti neki rok koji vas opasno stresira-  bukvalno neki dedlajn ili pitanja od životnog značaja (da imate siguran posao do određenih godina).
Šta uraditi: „ Zapitajte se da li ste vi osoba koja preuzima odgovornost za sebe ili čekate da se stvari dogode same od sebe? Možda vas je nešto odvuklo od vaših prvobitnih ciljeva i zamisli u životu. Sada je vreme da se fokusirate na vas i posvetite ostvarivanju ciljeva i, u neku ruku, sami kontrolišete svoje vreme. Probajte da zapisujete ciljeve i razgovarajte sa bliskim ljudima o tome šta želite.”,  savetuje Valis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *