Ovo jedinjenje je novi kralj suplemenata - Men`s Health

Ovo jedinjenje je novi kralj suplemenata

Suplementi nitrata i njegovi prirodni izvori kao što su sok od cvekle ili ukusno pripremljen spanać vam mogu pomoći da duže i jače trenirate, smatraju stručnjaci.

Da, Popaj je bio u pravu!

Saznajte: 6 stvari koje niste znali o suplementima

O ČEMU JE REČ?

Eksperti napominju da nitrati mogu postati novi kraljevi suplemenata jer ih sve veći broj sportista uzima kako bi poboljšali rezulate. To nije bez razloga: ova jedinjenja povećavaju izdržljivost i pomažu vam da za 16 procenata duže trenirate.

Prema nedavno objavljenoj studiji magazina The FASEB Journal, on deluje tako da podstiče krv da brže struji mišićima koje pokušavamo da pogodimo određenim vežbama.

Otkrijte: 4 suplementa za predstojeću sezonu ubitačnih treninga

GDE IH NAĆI?

Idealno bi bilo da izbegnete upotrebu hemijskih preparata koji sadrže nitrate i da se, umesto toga, opredelite za prirodne izvore ovog jedinjenja.

Cvekla je prebogata nitratima, pa stručnjaci često preporučuju sok od ovog povrća. Nedavno sprovedeno istraživanje Državnog univerziteta u Kanzasu otkriva da 2-4 čašice soka od cvekle oko dva sate pre treninga pruža sjajne rezultate. Naravno, tu je i nezaobilazni spanać, čija tajna nije obilje gvožđa, već velike koncentracije nitrata.

Pročitajte: Odgovori na najčešće postavljena pitanja u vezi sa suplementima

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *