Sve što treba da znate o brijanju "muških zona" - Men`s Health

Sve što treba da znate o brijanju “muških zona”

Metaforički rečeno, ne treba započeti šetnju nepoznatom šumskom teritorijom ako prethodno ne definišete strategiju. Slično je i s negom i brijanjem vaših intimnih delova. U nastavku teksta ćemo vam predstaviti sedam korisnih saveta koji će vam objasniti na koji način ovu negu možete da sprovodite uz bolje rezultate.

JEDAN APARAT ZA JEDNU SVRHU

Razlog zbog kojeg ne bi trebalo koristiti isti aparat za negu različitih maljavih zona je taj što na vašoj intimnoj zoni postoje izvesne bakterije, koje svakako ne želite preko aparata da prenosite na druge delove tela. Ukoliko trimujete intimnu zonu, koristite iste makaze dizajnirane specijalno za tu svrhu, a pre i posle ne zaboravite da ih očistite alkoholom.

PRIPREMITE TEREN

Ovaj postupak svakako ne treba započeti tako što ćete uzeti brijač u ruke i započeti radnju. Ukoliko su vaše dlake odmakle u rastu, to će svakako biti bolno iskustvo. Pre nego što započnete brijanje, poželjno je makazama trimovati stidnu zonu, a zatim posao dovršiti korišćenjem brijača. U suprotnom, osim bola, mučićete muku i s iritacijom na koži koja nastaje usled nepravilnog postupanja.

Saznajte: Za šta sve možemo koristiti penu za brijanje?

ISTUŠIRAJTE SE TOPLOM VODOM

Brijanje vaših stidnih dlaka na suvo predstavlja jako lošu ideju. Umesto toga, istuširajte se toplom vodom. Ona će smekšati vašu kožu, a brijanje će moći da prođe glatko.

Topla voda svakako nije dovoljna da koži obezbedi neophodnu vlagu. Potrebno je utrljati bezalkoholni gel za brijanje.

BRIJTE SE U PRAVOM SMERU

Ako vam je cilj brijanja da nakon njega koža ostane glatka, neophodno je da potezi brijačem idu u smeru rasta dlake. U suprotnom, na koži će se pojaviti bubuljice, a vi ćete se osećati nelagodno zbog pomenutih iritacija.

Pročitajte i  10 instant saveta za atraktivne muškarce

Saznajte: Oralna higijena povećava krvni pritisak?

BUDITE DODATNO OPREZNI S TESTISIMA

Nije iznenađujuće što prinošenje brijača testisima zahteva nešto više pažnje. Osim što je nešto osetljivije, dokazano je da ovo područje sadrži veliki broj bakterija i najmanja posekotina bi mogla da dovede do toga da one uđu u krvotok. Kako biste to sprečili, pomoću ruke u kojoj ne držite brijač zategnite kožu i smanjite rizik od posekotina.

OČISTITE POSEKOTINE

Ako ste dovoljno pažljivi, moguće je da do posekotina i ne dođe. Ako do njih ipak dođe, nema potrebe za panikom. Očistite ih sapunom i toplom vodom, a preporučljivo je i alkoholom. Ukoliko je posekotina samo površinska, prinesite joj parčence toalet papira i ostavite ga na njoj kako bi ubrzao zgrušavanje krvi. Ukoliko se krvarenje ne zaustavi nakon deset do petnaest minuta, preporučujemo da se obratite svom lekaru.

ZAVRŠITE SA OVLAŽIVAČEM

Zbog osetljive prirode kože stidnih predela, česta je pojava iritacija nakon brijanja. Preventivu neprijatnog osećaja iritacije je moguće sprovesti korišćenjem afteršejva. Ukoliko se iritacija pojavi iako ste koristili ovo sredstvo i potraje nekoliko dana, verovatno imate bakteriološki problem i poželjno je obratiti se dermatologu.

Tekst: Bojan Stanisavljević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *