6 čudnih simptoma koje nikada ne treba da ignorišete - Men`s Health

6 čudnih simptoma koje nikada ne treba da ignorišete

Mučni simptomi poput preteranog znojenja i grčeva u crevima mogu predstavljati neprijatnost da se o njima govori. Mi smo tu da bi smo vam skrenuli pažnju na neke od njih i kako bi ste preduzeli odgovarajuće mere za bolje zdravije. Otkrivamo vam sest simptoma koje nikako ne bi ste smeli da ignorišete.

PREKOMERNO ZNOJENJE

Većina ljudi dnevno izluči oko litar znoja. Ako posmatramo uzorak od 100 ljudi, troje od njih izluči otprilike deset puta više znoja od prosečnog čoveka.

Otkrijte: Šta da radite ako se prekomerno znojite ispod pazuha?

Neprekidno znojenje, nevezano od aktivnosti i količine stresa, utiče na to da znojne žlezde budu konstantno aktivirane, a ovo stanje se naziva hiperhidroza. Razlog za ovu pojavu može biti nepoznat, ali do nje mogu dovesti problemi sa drogama, infekcije ili hormonski poremećaji. Ukoliko i vi imate ovakav problem, neka obraćanje dermatologu bude prvo na listi opcija koje možete izabrati kako bi ste ga otklonili.

GRČEVI U CREVIMA

Ovaj problem se može pojaviti u slučaju neredovne stolice i najčešći je uzrok za pojavu hemoroida. Naprezanja usled zatvora pogoršavaju situaciju i stvaraju traumu u bolnom predelu. Grčeve je važno otkloniti kako bi ste sprečili česte zatvore, obilna krvarenja i infekcije u pomenutom području.

Tretiranje zatvora promenama u ishrani, koje uključuje hranu bogatu vlaknima, treninge i vodu može dovesti do pozitivnih promena.

Ovo su namirnice koje sprečavaju nadimanje stomaka

PROMENE NA BRADAVICAMA

Ove promene uključuju pojavu “izvrnutih” bradavica, curenje ili promene na koži u predelu oko njih. Postoji nekoliko uzroka za ove pojave, uključujući i problem sa hormonima. Ostali uzroci uključuju konzumaciju lekova, stres, probleme sa bubrezima i štitnom žlezdom. Svi oni su izlečivi.

Pročitajte i  Kad vam oslabi libido: Kako da povratite seksualni nagon?

NADIMANJE

Samo po sebi je bezopasno. Pojavljuje se usled jedenja hrane i pića koji proizvode višak “vetrova”, a nadutost se može pojaviti i kao posledica drugih uslova. Jedan od njih je celijakija, koja predstavlja intoleranciju na gluten iz hrane, a ovaj problem zahvata jednu od sto osoba. Ako ne možete da objasnite pojavu nadutosti ili da je povežete sa nekim od simptoma, svakako je najpametnije da se obratite svom lekaru.

INKONTINENCIJA

Muškarci je najčešće otkrivaju tokom treninga, kada kašlju, podižu nešto teško ili se smeju. Poznata je kao urinarna inkontinencija i odnosi se na nemogućnost zadržavanja urina, a pojavljuje se kada se usled vežbanja poveća pritisak u predelu abdomena. Pored vežbanja, neki od uzroka za pojavu inkontinencije mogu biti lekovi, slabi karlični mišići i urinarne infekcije. Način tretmana ovog problema veoma zavisi od razloga zbog kojeg se pojavljuje. Zbog toga je najbolje obratiti se lekaru.

Saznajte9 namirnica za jači libido

SLAB LIBIDO

Razlozi pojave niskog seksualnog nagona nisu tako jednostavni za prepoznavanje, ali uglavnom su vezani za fizičke, socijalne i psihološke probleme. Muškarci mogu osetiti ovo usled hormonskih poremećaja, problema sa mentalnim zdravljem, kao i usled depresije, koja je jedan od najčešćih uzroka ove pojave.

Depresija utiče na nivo seratonina u vašem mozgu, koji je neophodan za visok nivo libida. Simptomi depresije su slab san i osećanje tuge i beznadežnosti. Terapija razgovorom sa vašim psihijatrom vam može pomoći da prevaziđete ovaj osećaj. Svakako su medikamenti poslednja opcija koju bi trebalo da izaberete.

Tekst: Bojan Stanisavljević

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *