Šta sve može da se dogodi jednom penisu? - Men`s Health

Šta sve može da se dogodi jednom penisu?

PENIS MOŽE DA SE SLOMI

Nemate kosku, pa da je slomite, ali može da dođe do frakture penisa. Do nje dolazi kada se pocepa deo penisa koji se zove tunica albuginea.

Ovo se uglavnom događa tokom seksa, a primetićete momentalni gubitak erekcije i zvuk pucanja. Obratite se što pre lekaru, jer studije pokazuju da su bolji rezultati ako reagujete u prva 24 sata.

NEUPOTREBLJIV JE NAKON NEKOLIKO ČAŠICA ALKOHOLA

“Previše alkohola može da oteža postizanje erekcije, njeno održavanje, kao i ejakulaciju.”, otkrio je klinički profesor urologije i reproduktivne medicine na Weill Cornell Medical College.

Pročitajte i 9 malo poznatih činjenica o penisu

Alkohol je poput depresiva koji utiče na usporenje vaša čula, pa ako ste planirali da uživate sa svojom dragom večeras, bolje zaobiđite alkohol.

KRV U SPERMI

Nemojte odmah da paničite. Ovo se zove hematospermia ili hemospermia i ne ukazuje na rak. Ovo bi mogao da bude problem, koji se javlja jednom ili učestala pojava, pa ako često primetite krv u semenoj tečnosti, obratite se lakeru.

Može da bude posledica upale ili infekcije prostate i mokraćnih kanala ili kamenja u ejakulacionim kanalima.

Otkrijte 10 načina da zaštitite svoj penis

PLAVI TESTISI

Ovo tehnički nije problem penisa, ali se nalazi u njegovoj bližoj okolini. Plavi testisi su veoma realna i česta pojava. Mogu da ukazuju na bol u testisima, koji se dešava kada se prolongira seksualna stimulacije bez ejakulacije. Ceo dotok krvi i tečnosti može da učini da vas testisi veoma bole. Srećom, bol i plava boja će prestati ejakulacijom ili vremenom.

EJAKULACIJA NI NA VIDIKU

Odložena ejakulacija je kada nemate problem da dostignete i održite erekciju, ali imate problem da ejakulirate, pogotovo u toku seksa.

Ovo je direktna posledica previše masturbiranja ili tipa masturbiranja, koji ne možete da sprovedete kada ste s partnerkom. Određeni lekovi, poput pilula za povišeni krvni pritisak, antidepresiva ili narkotika takođe imaju značajnu ulogu.

Saznajte i Kada mislimo donjom glavom?

Ukoliko se ovo i vama dešava, prvo redukujte i promenite navike u masturbiranju, a ako to ne pomogne, onda se obratite lekaru.

Pročitajte i  7 prirodnih lekova za regulisanje niskog krvnog pritiska

PREVREMENA EJAKULACIJA

Dostižete vrhunac veoma brzo i zabrinuti ste zbog toga. Prevremena ejakulacija se definiše postizanjem orgazma u roku od minut vremena penetracije.

Saznajte kako da prevaziđete problem prevremene ejakulacije

VAŠ PENIS JE VEOMA SAVIJEN I TO VAS BOLI

Perjonijeva bolest se odlikuje savijenim penisom, koji stvara problem. Nemojte da je pomešate s prirodnim zakrivljenjem penisa, s kojim se svi muškarci suočavaju.

Pročitajte i Da li se vaš penis savija

VAŠ PENIS JE CRVEN

Ovo bi moglo da upućuje na gljivičnu infekciju. Ovo se događa ako patite od gojaznosti, dijabetesa, ukoliko uzimate antibiotike ili ste imali seks bez kondoma s nekim ko ima gljivičnu infekciju. Takođe je voema česta pojava kod neobrezanih penisa, zato što se gljivice pojavljuju na tamnim i vlažnim mestima, kao što je predeo ispod kožice.

Ukoliko imate crvenilo, osećate svrab i nelagodu, najbolje je da posetite lekara.

IZ VAŠEG PENISA IZLAZI NEODREĐENA SUPSTANCA (NIJE NI URIN NI SEMENA TEČNOST)

Ako iz vaše uretre ističe nepoznata supstanca, a pritom nemate ejakulaciju, posetite lekara. Ovo bi mogao da bude simptom gonoreje ili hlamidije.

Otkrijte 5 strašnih stvari koje mogu da se dese jednom penisu

NE MOŽETE DA UVUČETE KOŽICU ILI STE JE UVUKLI I NE ZNATE KAKO DA JE VRATITE

Fimozis je stanje kada je kožica preuska i ne možete da je povučete s vrha penisa. Ovo može biti izazvano infekcijom, zapaljenjem ili ožiljkom na penisom.

Parafimozis je stanje kada je kožica već uvučena, ali sada ne možete da se vratite u normalno stanje. Potrebna vam je hitna hiruška intervencija, jer može da dođe do prekida dotoka krvi u penis.

IMATE RANE NA ILI OKO PENISA

Ovo bi mogao da bude simptom seksualno-prenosivih bolesti, pa je najbolje da se posavetujete sa doktorom. Može da bude u pitanju sifilis, jer može da izazove bezbolne ranice ili čir, a može da izgleda i kao mali krater s podignutim ivicama.

Saznajte i Da li je s vašim penisom sve u redu? 

Takođe može da se radi o genitalnom herpes ukoliko ranice liče na vodene plikove.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *