Ko su veći narcisi - muškarci ili žene? - Men`s Health

Ko su veći narcisi – muškarci ili žene?

Britansko istraživanje, koje je sprovedeno na 1.000 ispitanika (500 žena i 500 muškaraca), proučavalo je koliko se pripadnici različitih polova zadržavaju ispred ogledala.

Saznajte i Znakovi koji otkrivaju da li ste narcis

Suprotno uvreženom mišljenju, iznenadićete se da nisu žene te koje više vremena provode ispred ogledala pred izlazak iz kuće.

Naime, istraživanje je otkrilo da se žene dnevno u ogledalo pogledaju 16 puta, dok se muškarci pogledaju čak 23 puta. Jedanaest posto ispitanika priznalo je da vlastiti odraz gleda čak 30 puta.

Većina muškaraca odgovorila je da se gleda u ogledalo kako bi se divili samima sebi i delovima svoga tela kojima su najviše zadovoljni. Ono što muškarci najčešće gledaju u ogledalu i čime su na vlastitom telu najviše zadovoljni su ruke, noge, osmeh, oči i na kraju kosa.

Po tom pitanju, otkrilo je istraživanje, žene su daleko skromnije. Većina ispitanica rekla je da se u ogledalo pogleda kako bi proverile da li izgledaju dobro. Dodale su da u ogledalu većinom posmatraju delove tela zbog koji se osećaju najviše samouvereno.

Pročitajte i Ko pre gubi pamćenje – muškarci ili žene?

Studija je takođe pokazala da prosečan muškarac provede deset minuta u danu gledajući se u ogledalo što čini skoro šest i po dana godišnje.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i  Šta će vam se dogoditi ako svaki dan pijete jogurt?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *