Vreme je za prolećno spremanje tela! - Men`s Health

Vreme je za prolećno spremanje tela!

Kao što vam je potrebno nekoliko sekundi da teške kapute i džempere zamenite prolećnim jaknama i majicama, tako vam je potrebno i potpuno prolećno čišćenje tela.

Međutim, kao što odstranjujete i zamenjujete zimske stvari prolećnim i lakšim komadima, tako i negu tela treba da fokusirate na odstranjivanje naslaga i materija koje ste akumulirali tokom hladnih meseci.

Pročitajte i Ovo su preparati koje mora da ima svaki muškarac

Stoga vam predlažemo nekoliko načina na koji možete da uradite prolećno čišćenje organizma, od šišanja zimske frizure do uklanjanja mrtvih ćelija s kože.

FRIZURA

“Toplo vreme mami na kraće frizure zbog kojih ćete se osećati lakše i lepše kada temperature porastu”, kaže Mark Miguez, berberin iz Njujorka.

Zamolite frizera da vam skrati kosu sa strane na “dvojku”, ali da vam ostavi oko 7, 8 cm na vrhu. Za poslovne sastanke možete da zaližete gornji deo kose i da napravite kuif frizuru, a za noćne izlaske možete da pustite da vam šiške nonšalantno padaju uz stilizaciju frizure posebnom kremom.

PARFEM

“Vaše čulo mirisa postaje jače u proleće, pa stoga zamenite mošusne mirise parfemima i toaletnim vodama na bazi voćnih nota.”, kaže Alan Hirš, direktor Fondacije za istraživanje i tretman mirisa i ukusa u Čikagu.

Saznajte i koji parfemi neverovatno uzbuđuju žene

Bitno je da napomenemo da miris kruške može da odagna anksioznost, pa možda vaš novi parferm treba da sadrži upravo notu ovog voća.

BRADA

Vikinška brada nije brada za prolećne i letnje mesece, jer ćete se znojiti i iritirati kožu lica, pa je najbolje da je skratite na bradu od “nekoliko dana”.

Pročitajte i Čime sve možemo da se zarazimo putem brade

Takođe je bitno da odstranite dlačice s vrata i s vrhova jagodica.

Pročitajte i  Supervoćka: Dva razloga zašto je mango izuzetno zdrav

STOPALA

Prirodno je da nam tokom zime koža stopala ogrubi i da nam je potrebna posebna nega kada dođu topliji meseci.

“Nakon tuširanja, koristite piling za stopala kako biste uklonili sve izumrle ćelije.”, kaže dermatolog Rajler HOl sa Medicinske škole na Stenfordu.

Saznajte i Zdravlje se vidi na stopalima

Nakon pilinga, stavite masku za stopala, a kada se ona osuši isperite i namažite ih hidratantnom kremom.

LICE

Ako svakog proleća patite od iritacije i svraba kože lica, možda je u pitanju loša reakcija na prvo izlaganje sunčevim zracima u sezoni.

Obavezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom, koja će vas zaštiti od štetnih UV zraka.

Pročitajte i Nega lica: 9 načina kako uništavate svoju kožu

Tekst priredila: Aleksandra Jovanović

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *