Istina i zablude o suplementima - Men`s Health

Istina i zablude o suplementima

Iako na internetu možete pronaći odgovore na pitanja koja vas muče i to vas može odvesti u pravom smeru kada su suplementi u pitanju, neretko se desi da naiđete na neistine i zablude zbog kojih ćete baciti novac na neefikasne proizvode.

Najbolji suplementi za masu su…

One su najčešće kombinacija prenošenje iskustava “od usta do usta”, loših naučnih izveštaja i placebo efekta.

Lista najčešćih mitova:

IZBEGAVAJTE CIKLIČNU KONZUMACIJU KREATINA

1. Kreatinom ćete najlakše izgraditi mišiće

Kreatin, popularni mišićni suplement, može se uzimati dnevno, međutim, neki uzimaju veću dozu tokom prve nedelje. Nakon mesec dana, suplementacija se obustavlja na mesec dana, potom se započinje novi ciklus.

Ipak, ciklično uzimanje kreatina nije štetno, samo nije neophodno.

Pročitajte i: Saveti o suplementima

2. Kafa pred spavanje je O.K.

Kofein je najpoznatiji stimulans. Oni koji nisu navikli da piju kafu odjednom se osećaju budno i uzbuđeno. S druge strane, oni koji tolerišu kofein samo će se razbuditi. Dakle, oni koji su tolerantni na kafu nakon duplog espresa moći će odmah da zaspe, dok ovo ne važi za one koji retko piju kafu.

NOVE NAVIKE – NOVE POSLEDICE

3.. Ne postoje nestimulativni sagorevači masti

Nestimulativni sagorevači masti podstiču gubitak težine, ali ne zahtevaju fizičku aktivnost. Svrstavaju se u dve grupe: apsorpcioni inhibitori koji sprečavaju apsorpciju kalorija. Oni koji potiskuju glad i suplementi koji redukuju stres i uravnotežavaju raspoloženje. Nijedan od ovih suplemenata ne sagoreva kalorije, već samo reguliše želju za apetitom.

Da li su svi suplementi zaista super?

4. Kreatin izaziva ćelavljenje

Ovaj uzročno-posledični niz rezultat je jedne studije. Taj rezultat nije potvrđen kroz ciljnu grupu, što bi bilo neophodno da bi se tvrdnja uvrstila u opšte pravilo.

Pročitajte i  Najbolja vežba koju propuštate

KREATIN NIJE ŠTETAN PO ZDRAVLJE

Suplementi i steroidi, u čemu je razlika?

5. “Busteri” za testosterone povećavaju rizik od bolesti prostate

Suplementi na biljnoj bazi koji pozitivno deluju na libido, mogu samo da doprinesu opštem zdravstvenom stanju upravo zbog zdravi supstanci koje se nalaze u pojedinim biljkama.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *