10 načina da zaštitite svoj penis - Men`s Health

10 načina da zaštitite svoj penis

RAZBIJTE NEKO JAJE

Ako počnete dan doručkom koji se sastoji od jaja, završićete ga slavno. Jaja sadrže vitamin B, koji je od suštinske važnosti za vašu seksualnu želju i trajanje erekcije. Ne treba ni da pominjemo koliko je ishrana važna za reproduktivno zdravlje?

Pogledajte: Sirova jaja su recept za mišiće – da ili ne?

RECITE “NE”

Sojino mleko nije zdravije od kravljeg, uprkos nekim tvrdnjama. Jedna studija s Harvarda otkriva da muškarci koji konzumiraju sojino mleko imaju 41m/ml manje sperme od onih koji su pili kravlje mleko. To je veliki gubitak “plivača”.

Devojke odgovaraju: Šta nas odbija od njega

TRK U TOALET

Ako odugovlačite s odlaskom u toalet, mokraća će sjuriti u vaše testise i izazvati akutno zapaljenje i oticanje, a to je nešto što ne želi nijedan muškarac.

Pogledajte: Kako kontrolisati potrebu za mokrenjem?

DA LI JEDETE SIR?

Istraživanje objavljeno u magazinu Journal of Applied Physiology pokazalo je da masti iz mladog sira povećava nivo testosterona i potentnciju.

Pročitajte: Namirnice koje sadrže kalcijum (a nisu mlečni proizvodi) 

PROVERITE KRV

Dijabetes može negativno uticati na vašu erekciju. Magazin Diabetes Voice navodi da je 58 procenata muškaraca koji boluju od dijabetesa impotentno. Zato proverite nivo šećera u krvi i konzumitajte namirnice kao što su brokoli i spanać.

Pogledajte: Kako krvna grupa utiče na vaše zdravlje

IZBEGAVAJTE PIĆE

Razmislite dobro kada naručujete još jednu turu pića. Jedna studija otkriva da deset piva za jednu noć može smanjiti nivo testosterona za 23 procenata. Ne treba ni da objašnjavamo koliko je to nepovoljno po vaš seksualni život.

Pogledajte: “Lepa je, veruj mi” – Alkohol

ZABORAVITE TEHNOLOGIJU

Dugotrajno korišćenje laptopa napraviće veću štetu od povremene nesanice. Smatra se da višečasovno držanje laptopa u krilu povećava temperaturu testisa za 2,5 stepena i utiče na neplodnost. Postoje mnogo (mnogo!) uzbudljivije stvari koje trebate da radite u krevetu.

Pročitajte i  5 mitova o ženama i seksu

HIGIJENA

Tuširanje je veoma važno za neobrezane muškarce. Američko Udruženje za istraživanje raka kaže da smegma ispod kože povećava rizik za nastanak raka penisa, zato je više nego temeljno kupanje obavezno.

Dermatolozi savetuju: Koliko često se treba tuširati

GO HAND SOLO!

Naučnici su utvrdili da redovna masturbacija povećava erekciju. To će svakako popraviti vašu reputaciju kod žena, a šta je dobro za nju – dobro je i za vas.

Pogledajte: Veoma, veoma pogrešni načini za masturbaciju

VRAĆAMO SE NA ISHRANU

Čak i police u supermarketima su prava apoteka, kada je reč o prevenciji raka testisa. Beta-karoten koji sadrži šargarepa preventivno deluje na pojavu kancera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *