Čime sve možemo da se zarazimo putem brade - Men`s Health

Čime sve možemo da se zarazimo putem brade

Muškarcima brada može da da vrlo (vrlo, vrlo) seksi izgled, pa nije ni čudo što žene obožavaju kada je jači pol nosi, ali kada čujete šta vam se može dogoditi zbog brade, naježićete se!

Saznajte kako ubrzati rast brade.

Iako rizik nije veliki, nije nemoguće da se preko dlačica zarazite herpesom, gljivičnom infekcijom, pa čak i opasnim stafilokokama!

ZAŠTO?

To se dešava jer se klice skupljaju na dlakama po celom licu, pa kada se počešete i potom dodirnete usne, možete dobiti opake infekcije i zaraditi kožne bolesti.

Proverite zašto vam je boja brade drugačije boje od kose.

“Ako muškarac redovno ne skraćuje i ne pere bradu, ona može postati vrlo plodno tle za munjevito razmnožavanje klica. Do toga dovodi zadržavanje znoja, telesnih tečnosti, pa čak i sitnih ostataka hrane koji se lepe na dlake”, ističe dermatolog Debra Džejlmen.

Osim toga, još jedan problem jeste to što dlake na licu mogu kamuflirati simptome kožnih poremećaja koje nemaju veze sa brkovima ili bradom, poput crvenila, koje zapravo može da potiče od gljivica ili herpesa.

Potražite odgovore na četiri najčešća pitanja o negovanju brade.

Još nešto što možete dobiti preko brade, pored bakterijskih i drugih infekcija, jesu i gnojni ekcemi, koji mogu izazvati i otvorene rane”, upozorava dermatolog Dajana Berson. Pored toga, kao što vam je već poznato, brada može izazvati iritaciju i osip na koži partnera kada dođe u dodir sa njom, kao i bubuljice.

Ipak, sve to nije razlog da se obrijete istog trenutka, već možete preduzeti nekoliko važnih, preventivnih koraka kako biste smanjili rizik od svih ovih infekcija.

Pročitajte: Najbolji stilovi brade i kako ih održavati

Najpre, važno je da je svakog dana perete sapunom, kao i da je dobro očistite nakon svakog jela.

Pročitajte i  Borba protiv ćelavosti u 8 lakih koraka

Muškarci često ne vode dovoljno računa o dlakama na licu i telu, pa ih i ne čiste kako treba. Odvratno je, ali istinito, zato čuvajte svoju kožu od infekcija, savetuju stručnjaci.

Izvor: Stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *