Sve što treba da znate o korekciji nosa - Men`s Health

Sve što treba da znate o korekciji nosa

OPERACIJA

Rinoplastika uključuje povlačenje kože koja pokriva nos nazad i preoblikovanje hrskavice i kostiju tupim i/ili oštrim hiruškim instrumentima.

Pročitajte i Kako se rešiti neželjenih dlačica iz nosa i uha

Nakon operacije vaš nos će se vratiti u normalnu nakon dve nedelje, a u potpunosti ćete moći normalno da dišete i funkcionišete nakon nekoliko meseci. Ako trenirate, tri nedelje posle operacije je optimalni period za povratak u teretanu.

„Dobar rezultat nije kada primećujete razliku pre i posle operacije, već kada niko ne vidi razliku, a vi se osećate bolje. Svakako postoji stepen promena do koje možete da idete.“, kaže dr Džulijen Rowe-Džons.

RIZICI

Nuspojave rinoplastike su infekcija pluća i nosa, trenutno gubljenje čula mirisa, krvarenje iz nosa i otežano disanje. Od 5 do 10 procenta pacijenata mora da se podvrgne još jednoj operaciji, jer ožiljak vremenom sazreva ili ako su tokom operacije kroz kožu nosa ubačeni implanti, pa moraju da se uklanjanju.

Pročitajte i Sredite sinuse

OPERACIJA SE PREPORUČUJE …

Rinoplastika se preporučuje psiho-fizičkim zdravim pacijentima, kao i onima koji su nezadovoljni oblikom svog nosa ili koji imaju problema sa disanjem.

OPERACIJA SE NE PREPORUČUJE…

Ova operacija nikako nije dobar izbor za pacijente koji su opsednuti malim nesavršenostima svog nosa ili koji su oboleli od psihičkih bolesti, kao što je telesna dismorfija.

Pročitajte i  Kako da zaštitite usne od pucanja
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *