Koliko higijene je dovoljno da biste bili sigurni od korona virusa? - Men`s Health

Koliko higijene je dovoljno da biste bili sigurni od korona virusa?

Širenje COVID-19, izazvano korona virusom, nateralo je mnoge da im kuća blista. Prodaja dezinfekcionih sredstava naglo je skočila, pa ćete ih teško pronaći na rafovima supermarketa ili apoteka.

Iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti kažu da postoji mogućnost od zaraze ukoliko dodirnemo površinu ili objekat koji sadrži tragove virusa. Međutim, da bi ste se zarazili, potrebno je da nakon toga dotaknete nos, usta ili oči. Najčešći put prenosa je sa osobe na osobu.

Pitanje koje se postavlja je da li nas standardna dezinfekciona sredstva mogu spasiti od korone? Stručnjaci iz “Džon Hopkins” Centra za zdravstvenu zaštitu su, za Men’s Health, objasnili da sva sredstva koja potvrđeno deluju na druge vrste virusa koji napadaju ljude, deluju i na korona virus.

Nema potrebe da površine u kući čistite non-stop, zbog toga što potencijalno pokušavate da ubijete virus koji zapravo niste ni uneli u kuću, savetuje doktor Kit Roač, iz Prezbeterijanske bolnice u Njujorku. “Morate razmišljati o svom domu kao o bezbednoj zoni”, kaže doktor Roač. Najbolji način da se osigurate da je vaša kuća oaza zdravlja jeste da perete ruke, čim uđete na vrata.

Izbegnite ludilo: Ukupno 5 stvari vam je neophodno da imate u vreme korona virusa

Foto: Shutterstock

 

 

Pročitajte i  Nosite isti veš dva dana? Evo šta može da vam se desi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *