Šta se dogodi kad 12 dana jedete SAMO banane? (VIDEO) - Men`s Health

Šta se dogodi kad 12 dana jedete SAMO banane? (VIDEO)

Julija Tarbat, nutricionistkinja i motivacioni trener, odlučila je da punih 12 dana jede isključivo banane kako bi potpuno očistila svoj organizam, ali i nastojanje da dokaže svoju tvrdnju o tome da su banane dovoljno kvalitetna namirnica koju je moguće konzumirati duži period bez štetnih posjedica za zdravlje.

Saznajte zašto bi trebalo da jedete banane.

REZULTATI EKSPERIMENTA

“Najpre sam primetila veliko olakšanje u radu želuca, a onda sam postala i opuštenija, nisam osećala stres, bila sam pozitivnija i kreativnija”, tvrdi Julija.

Prema njenim rečima, primetila je i da je koncentrisanija i da se lakše fokusira na obavljanje dnevnih obaveza.

“Prvi put u životu jedan dan mi je bio dovoljan da završim sve svoje obaveze. Nisam bila napeta i mogla sam da se fokusiram na bilo koji zadatak.”

U eksperimentu joj se pridružio i suprug, a kako su oboje vegani, ova dijeta sa bananama im nije teško pala.

“Pre sam imala povišen šećer u krvi, probleme s probavom, patila sam od depresije, hormonskog disbalansa, nisam mogla da zatrudnim… Kada sam odlučila da promenila režim ishrane, sve je došlo na svoje mesto, a dobila sam i dete”, kaže Julija.

Veoma ukusan i zdrav: Domaći šejk za mišićnu masu od banana

PRVO SE KONSULTUJTE SA LEKAROM

Međutim, opšte je poznato da lekari upozoravaju da radikalne dijete, kao što je i ova, nisu dobre, a pogotovo uzimanje samo jedne namirnice tokom dužeg perioda. Međutim, Julija tvrdi da je uzimanje isključivo banana tokom dvanaestodnevnog režima dobro za zdravlje.

U svakom slučaju, pre nego što odlučite za radikalne promene po pitanju režima ishrane, dobro se informišite kod svog lekara.

Izvor: Index

Pročitajte i  Veganski gurmanluci: Kašica od banane i konoplje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *