Redovna higijena spašava život - Men`s Health

Redovna higijena spašava život

USNA DUPLJA
Ukoliko imate problem sa krvarenjem, natečenim desnima ili plakom to može izazvati mnogo ozbiljnije posledice. Ljudi sa bolesnim desnima imaju skoro dva puta veće šanse da pate od bolesti koronarnih arterija, utvrdila je Američka paradentološka akademija. Osim toga, istraživači sa Kraljevskog koledža hirurga u Irskoj, otkrili su da bakterija (streptococcus gordonii) koja izaziva pojavu plaka, može ući u krvotok kroz krvarenje desni i tako prouzrokovati pojavu ugrušaka.
Sprečite ove štetne pojave kroz tri jednostavne  stavke kojih ćete se pridržavati: perite zube 2 puta dnevno u trajanju od 2 minuta, koristite pastu sa fluoridom, koristite interdentalnu četkice ili konac kako biste otklonili ostatke hrane i bakterija između zuba i smanjite unos šećera.

KOŽA
Izgleda suvo, zategnuto, čudno jednom rečju. Jedan od najmanje štetnih uzroka tome mogu biti i vremenski uslovi, odnosno vetar, ali takođe i veoma suvo vreme mogu biti uzrok opšte dehidratacije. To dalje može odvesti do gubitka koncetracije, hroničnog umora, dok na duži rok može izazvati česte glavobolje i grčeve u mišićima, upozorava nutricionista Ian Marber.
Da ne biste svoj organizam doveli do ovoga, jedite više voća i povrća, ovo je dobar način da se održava redovna hidratacija, jer voda koju sadrže polako se apsorbuje, kaže Marber. Ako unosite mnogo tečnosti u jednom potezu, višak će jednostavno samo otići iz organizma.

NOŽNI PRSTI
Obratite pažnju ukoliko vam koža između malog i domalog prsta izgleda belo, omekšalo. Uz čest svrab i bol ovo može ukazivati na problem atletskog stopala, kaže pedijatar Mark Metkalf.
Savet je da tretirate ovo područje, čim uočite ovu pojavu,  proizvodima za spečavanje gljivičnih infekcija. Ukoliko odložite, infekcija se može proširiti na celo stopalo i nokte i izazvati još veće probleme, upozorio je Metkaf.

Pročitajte i  Otkrivamo: Kako njeno zdravstveno stanje utiče na vaše

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *