Nega: Kako da smanjite pore na licu - Men`s Health

Nega: Kako da smanjite pore na licu

Pore su prirodni deo kože, ali za muškarce mogu da predstavljaju veliki problem. Muškarci obično imaju masniju kožu, što uzrokuje proširenje pora, bubuljice i mitisere. Ove pore se najčešće nalaze na nosu, kao i na drugim delovimatela. Iako ne možete da smanjite veličinu pora, postoje načini da ublažite njihov izgled. Započnite sa dobrom negom kože lica.

ČIŠĆENJE LICA

Pročitajte i: Akne kod odraslih muškaraca: Uzroci i preventiva

Čistite lice dva puta dnevno sredstvom za čišćenje bez ulja, koje je specijalno napravljeno za masnu kožu. Bitno je da pore održavate čistim i da sprečite njihovo dalje proširenje.

TONIK

Barem jednom dnevno nanesite tonik za lice. Sipajte malu količinu tonika na vatu i utapkajte ga po licu. Osim što ćete potpuno očistiti lice, pore će se smanjiti.

Pročitajte i: Nega lica: 9 načina kako uništavate svoju kožu

KREMA

Dva puta dnevno nakon čišćenja lica nanesite kremu za lice, koja ne sadrži ulje. Ona će učiniti da vaša koža izgelda zdravo i meko.

VITAMIN A

Konsultujte se sa vašim dermatologom oko korišćenja retinoida, kreme sa vitaminom A, koji će suziti vaše pore. Ova krema će takođe smanjiti i nastajanje bubuljica i mitisera.

Pročitajte iOsnovna pravila savršenog brijanja

PILING

Jednom ili dva puta nedeljno, uradite temeljni pilig lica.

Sredstvo za piling ne bi trebalo da sadrži ulje, a ovaj proces će uklonite sve izumrle ćelije sa vašeg lica, koje mogu da dovedu do pojave bubuljica i proširivanju pora.

Pročitajte i  Svakodnevne navike koje uništavaju imunitet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *