Da li vam stomak radi o glavi? - Men`s Health

Da li vam stomak radi o glavi?

ISTRAŽIVANJE
Naučnici su sproveli anketu među 4000 ispitanika i otkrili su da što ste širi u struku to su veće šanse da ćete imati neverovatne glavobolje. Tačnije, rezulutati su ukazali da gojazni muškarci i žene mlađi od 50 godina imaju za 86% veću šansu da dobiju migrenu u poređenju sa ispitanicima koji imaju normalan indeks telesnih masti.

ZAKLJUČAK
Kada se ispituje veza između vašeg mozga i vašeg stomaka, naučnici objašnjavaju da je tu važi onaj stari kokoška ili jaje slučaj. “Veoma je moguće da gojaznost i migrena aktiviraju iste nervne puteve koji vode do upale i na kraju bola”, kaže Li Peterlin, autorka istraživanja. Ali takođe je moguće da vas ova užasna glavobolja sprečava u nameri da budete aktivni, a i lekovi koji se koriste protiv migrene takođe dovode do povećanja kilaže, zaključuje LI.

Takođe, iste nezdrave navike koje dovode do migrene, mogu da dovedu i do gojaznosti, kaže dr Peterlin. Najbolji način da se izborite  i sa migrenom i sa viškom kilograma su redovni treninzi, pravilna ishrana i svakodnevno hidriranje.

Ukoliko želite da saznate kako seks utiče na migrenu kliknite ovde.

Pročitajte i  Zaboravite na Alchajmera: Ovo je svima dostupan lek za ovu opasnu bolest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *