Tamna strana testosterona: Ovo su posledice viška muškog hormona - Men`s Health

Tamna strana testosterona: Ovo su posledice viška muškog hormona

Testosteron je hormon koji je odgovoran što ostajemo muževni. On nam daje mišiće, nezaboravne seksi avanture i snažne kosti. Istraživanja su pokazala da žene vole muškarce sa višim nivoima testosterona – što je fenomenalno, ali može da se dogodi da imate i previše ovog superhormona. Predstavljamo vam 5pet načina kako on nepovoljno deluje na telo kada ga ima previše.

MALjAVOST

Testosteron igra važnu ulogu u određivanju koliko ćete dlaka imati na svom telu,a čak iako počnete da gubite kosu, dlake na ostatku tela će postati jači. Investirajte u veliki češalj i brijač.

Pročitajte i: Muška depilacija: Najbolji metodi za uklanjanje dlačica

PREVELIKI MIŠIĆI

Testosteron je razlog zašto muškarci mogu da nabilduju brzo svoje mišiće, ali kada postanete previše mišićavi i osoba koju svi gledaju ispod oka u teretani, znajte da nisu ljubomorni na vaše mišiće, već da izgledate čudno i krajnje neprirodno.

RIZIČNE ODLUKE

Studije sa Univerziteta u Kembrdžu je otkrila da što je viši nivo vašeg testosterona, veće su šanse da napravite rizične finansijske poteze. Ovo verovatno objašnjava zašto je 2008. godine Wall Stret doživela krah, kao i svi muškarci koji napuste Las Vegas praznih džepova.

Pročitajte i: Testosteron maksimum 

PREDUBOK GLAS

Ne želite da zvučite kao dečak iz hora Bečkih dečaka, ali ne bi trebalo ni da plašite ljude vašim dubokim glasom. Višak testosterona može da proizvede dubok, preteći i strašni glas.

BES

Muškarci se često ljute, ali višak testosterona pogoršava bes i čini da izgube kontrolu i udaraju pesnicom u zid. 

Pročitajte i: Hrana koja utiče na testosteron

Pročitajte i  Poboljšajte rad mozga uz redovno vežbanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *