Kako izgleda pravilno tuširanje? - Men`s Health

Kako izgleda pravilno tuširanje?

Niske temperature napolju isušuju kožu, a kada to spojite sa prečestim tuširanjem ispucala, iziritirana i bolna koža vam je gotovo zagarantovana.

Dermatolozi sugerišu da ne morate da se odreknete svakodnevnog kupanja, ali da treba da naučite kako to pravilno da radite.

Ako želite da saznate koliko često treba da se tuširate, pročitajte OVDE

Verovatno kao i većina ljudi koristite sapun ili gel za kupanje, a to vam je velika greška.

KORISTITE SAPUN SAMO KADA MORATE

“Najteže je naterati ljude da koriste sapun samo kada im je potreban. Oni ne shvataju da se koža prilično dobro sama čisti”, kaže dr Kejsi Karlos, dermatolog sa Kalifornijskog univerziteta.

Naime, sapun uklanja sva ulja i masnoće sa kože, pa zato jako isušuje. Zato dr Karlos preporučuje da se sapun koristi samo ispod pazuha, u predelu prepona, na stopalima i ostalim mestima.

Pročitajte i: Novi internet izazov: Selfi ispod tuša u borbi za prava HIV pozitivnih osoba

Ostatak tela jednostavno operite mlakom vodom i ne zadržavajte se predugo pod tušem.

HIDRATANTNA KREMA

Kada izađete iz kupatila, ne preskačite hidratantnu kremu. Ako vas mrzi da se svakodnevno mažete, možete da se odlučite i za jedan od preparata za kupanje koji u sebi već sadrže hidratantna svojstva i losione. Međutim, jedina mana je što od ovakvih proizvoda kada ostaje užasno klizava, pa može da dođe do povreda.

Pročitajte i: Seks ispod tuša

OPUŠTAJUĆA KUPKA SA VREMENA NA VREME

Sa druge strane, ne bi bilo loše da sebi sa vremena na vreme priuštite opuštajuću kupku, koja može da bude efikasna u borbi protiv suve kože. Napunite kadu toplom vodom, provedite u njoj 15 minuta, a odmah po izlasku namažite telo kremom. Nakon tople kupke koža mnogo lakše upija hidratantna jedinjenja i postaje znatno mekša.

Izvor: 24sata.rs

Pročitajte i  Često "snuzujete" alarm? Onda imamo dobre vesti za vas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *