Okreni stres u svoju korist - Men`s Health

Okreni stres u svoju korist

PUSTI ONO ŠTO NE MOŽEŠ DA KONTROLIŠEŠ
“Imam veoma kompleksan proces podsticanja sebe, a uvek počinjem rečenicom “Ja mogu da uradim samo ono što mogu da uradim”. Nije stvar samo u prepoznavanju sopstvenih granica  već  i uviđanje da ne možeš uticati na sve što se dešava oko tebe i jednostavno morš pustiti stvari koje su van tvoje kontrole”, kaže Batler.

NE ZADRŽAVAJ SE NA ONOME ŠTO MOŽEŠ DA KONTROLIŠEŠ
Batler smatra da trik nije izbegavati posao, već izbegavati stres. “Kada radim, o poslu i mislim sve vreme: o poverenju reditelja, producentima, mojim kolegama glumcima, svom novcu koji je potrošen. Zato,  najbolja i jedina stvar koju mogu da uradim u tom trenutku, da bih sve to poštovao, je  da naporono radim”, otkriva Batler.

PRONAĐI VREMENA ZA OPUŠTANJE
“Ja ne idem svaki dan na žurke. Trudim se da  odmaram  što je više moguće” kaže Batler. On je otkrio da i kada radi uvek pronalazi vremena za relaksaciju: “Kada se nađem u novom mestu, uvek prvo razmišljam o tome gde se nalazi moja prikolica za odmor, ali i gde najbliže mogu da odem na pešačenje i trčanje”.

POTRUDI SE DA UVIDIŠ SVOJ NAPREDAK
“Trudim se da volim to gde sam i šta radim. Gledam na to kao na čast da radim za život, šta god radio. Potrebno je mnogo napora da bi se ostvarili ciljevi, i to svakako mora biti izvor ponosa tokom onih najuspešnijih trenutaka”, savetuje Batler.

Pročitajte i  Kako nedostatak sna utiče na vaše telo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *