Ovako ćete potpuno pročistiti organizam - Men`s Health

Ovako ćete potpuno pročistiti organizam

Zahvaljujući tome, pročistićete i kožu i pružiti svom telu više energije.

Evo devet saveta kako da u tome uspete:

VIŠE VODE

Ovo je najjednostavniji i najbolji savjet. Voda hidrira telo i čisti ga od toksina, a uz to će vas i zasititi, pa nećete pokleći pred preostalim kolačima.

Pročitajte i: Napitak za detoksikaciju jetre

VIŠE VLAKANA

Kad osetite potrebu za detoksikacijom organizma, trebalo bi da prestanete da jedete hranu bogatu proteinima i mastima. Više vlakana pomoći će vašem probavnom sastavu da radi besprekorno, a najbolje je da ove namirnice jedete za doručak.

OGRANIČITE UNOS MLEČNIH PROIZVODA

Mlečni proizvodi mogu da uspore probavu i povećaju kiseline, pa izbegavajte mlečne proizvode nekoliko dana, a umesto običnog mleka, odaberi sojino, pirinčano ili bademovo.

SMANJITE UNOS KOFEINA

Kofein može da poveća želju za šećerom, pa je dobro nekoliko dana da izbegavate kafu. Bolji izbor su crni ili zeleni čaj bez kofeina.

Pročitajte i: Kofein fiks

KREĆITE SE

Čak i ako ne idete u teretanu, probajte da što više vremena provedete aktivno. Izađi na vazduh u dugu šetnju, malo se razgibajte, napravite nekoliko minuta kardio treninga ili neke vežbe snage pomoću vlastite težine. Ne morate se preznojiti, dovoljno je samo da se krećete malo više nego tokom praznika.

OGRANIČITE UNOS UGLJENIH HIDRATA

Ako želite da očistite telo izbacivanjem šećera iz prehrane, pripazite na unos ugljenih hidrata. Dosta namirnica ima dodate šećere, od belog hleba do voćnog jogurta sa malo masnoća. Čak i slani umaci i prelivi za salate mogu da budu prepuni šećera.

Pročitajte i: Ugljeni hidrati za večeru?

PREZNOJTE SE

Nije bitno da li želite da postignete to vežbanjem ili odlaskom u saunu, znojenje je jedan od najbitnijih koraka za detoksikaciju nakon praznika.

Pročitajte i  Recept dana: Čarobni napitak za dug i zdrav život

ODLUČITE SE ZA VEGANSKI DAN

Namirnice biljnog porekla odmoriće vašu jetru i gušteraču nakon svog onog mesa i masne hrane. Isprobajte suši sa povrćem, a kad ogladnite između obroka grickajte orašasto voće.

Pročitajte i: Najbolje povrće za detoksikaciju

NAPRAVITE ZELENI SMOOTHIE

Najjednostavniji način čišćenja organizma je pravljenje zelenog smoothieja. Potrudite se da u napitku imate limun, krastavac, kelj, spanać i malo čia semenki. 

Izvor: Index.hr 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *