Nega lica: 9 načina kako uništavate svoju kožu - Men`s Health

Nega lica: 9 načina kako uništavate svoju kožu

LOŠ ODABIR PROIZVODA ZA NEGU LICA

Koristite bilo koje proizvode koje pronađete? Možda ne volite da birate preparate za negu vaše kože i lica, ali je odabir adekvatnih proizvoda krucijalan ako želite da izgledate mladoliko i zdravo. Budite pažljivi i odaberite preparate specijalno za vaš tip kože.

Pročitajte i: Zakon privlačnosti: Ovako ćete biti još atraktivniji!

PIJETE PREVIŠE DIURETIKA

Znate da bi trebalo da pijete osam čaša vode dnevno. Ipak, usled konzumiranja diuretika, poput kofeina i alkohola, ostajete dehidrirani. S obzirom na to 70 procenata našeg tela čini voda, bitno je da ostanemo hidrirani kako bi održavali pravilno funkcionisanje ćelija, a zauzvrat dobili fit telo i baršunastu kožu. Ukoliko ne možete da živite bez jutarnje šolje kafe, budite sigurni da st eje nadoknadili odgovarajućom količinom vode.

BRIJANJE BEZ KREME

Ako se brijete bez kreme za brijanje, rizikujete da izazovete iritacuju kože i zapaljenje, pojavu bubuljica i urasle dlake. Krema za brijanje i odgovarajući brijač su obavezni!

DODIRUJETE LICE

Između pranja ruku, vaše ruke su prepune prljaštine, bakterija i ostacima hrane. Kada dodirujete lice tako prljavim rukama, štetite vašem licu i pospešujete nastanak akni i bubuljica, a trljanje lica rukama može da izazove i iritaciju i da ubrza pojavu bora.

Pročitajte i: Saveti za negu kože

NEPRAVILNA ISHRANA

Svaki nutricionista će vam reći da je pravilna i zdrava ishrana pola puta do željene forme i izgleda. Čak i ako redovno vežbate, efekti neće biti previše zapaženi ako i dalje jedete hamburgere i pice. Izbegavajte brašno, šećer, previše masti i obrađenu hranu ako želite lepu i negovanu kožu.

PREVIŠE ALKOHOLA

Alkohol je jedan od diuretika i dehidrira vaše telo i samim tim i kožu. Redovno konzumiranje dva alkoholna pića dnevno ostaviće posledice po vašu kožu, koja će izgledati umorno.

Pročitajte i  Šta se dešava u vašem telu kada ostavite cigarete?

SUNČANJE BEZ KREME ZA SUNČANJE

Većina oštećenja na koži je povezana sa preranim starenjem kože, koje najčešće uslovljava previše izlaganja sunčevim zracima. Kako biste zaštitili vašu kožu i usporili proces nastanka bora, izbegavajte sunce ukoliko nemate kremu za sunčanje na čicu.

Pročitajte i: 4 saveta za pravilno umivanje

PUŠENJE

Kada pušite, u vašem telu se formiraju slobodni radikali, a njihovi destruktivni molekuli oštećuju vaš DNK, pa između ostalog utiču i na vašu kožu. Što duže pušite, pogoršavate stanje vaše kože, a vaše lice zadobija žućkast i iscrpljen izraz lica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *