Nemate redovnu stolicu? Ova masaža vam u tome može pomoći! - Men`s Health

Nemate redovnu stolicu? Ova masaža vam u tome može pomoći!

Ako ste ikada imali problema sa probavom i zatvorom, verovatno ste isprobali različite stvari, ali postoji jedna stvar koju verovatno niste probali, a koja bi mogla da bude ključ i da pomeri stvari sa mrtve tačke.

Pročitajte i: Da li su probiotici zaista korisni za naše zdravlje?

U pitanju je masaža za koju vam nije potreban profesionalni maser.

Dovoljno je da sami masirate vaš perineum odnosno deo između testisa i anusa.

Perineum predstavlja jednu od skrivenih erogenih zona, ali prema novoj studiji časopisa Journal of General Internal Medicine, perineum sadrži tačku pritiska, koja kada se masira, može da oslobodi od zatvora.

Naučnici su se odlučili za ovo istraživanje, jer je utvrđeno da 19 procenata populacije ima problema sa probavom, pa su želeli da pronađu alternativne načine da reše probleme probavnog trakta, koji ne uključuju konzumiranje namirnica sa velikim brojem vlakana i intenzivnije vežbe.

Ispitanici su bili podeljeni u dve grupe: prva je upražnjavala standardne tretmane, a druga je masirala svoj perineum. Nakon četiri nedelje, naučnici su konstatovali da je grupa koja je masirala perineum imala bolje rezultate nego prva grupa.

Pripadnici druge grupe priznali su da im je tehnika masiranja ovog dela tela stvarno pomogla, a 82 procenta je reklo da su i nakon završetka studije, nastavili da upražnjavaju ovu masažu. 

Journal of General Internal Medicine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *