Šta da radite ako se prekomerno znojite ispod pazuha? - Men`s Health

Šta da radite ako se prekomerno znojite ispod pazuha?

Ako vam se čini da sve radite kako treba, a da vam znojenje ispod pazuha i dalje predstavlja problem, pokušajte sa sledećim preventivnim metodama.

Pročitajte i: Da li vam stvarno treba dezodorans?

TUŠIRANJE

Tuširajte se često i temeljno. Koristite poseban sapun i nikuda nemojte da idete bez prethodnog tuširanja.

ODGOVARAJUĆI PROIZVODI

Dobro razmislite da li koristite odgovarajuće proizvode. Ako već imate problema sa znojenjem ispod pazuha, proverite da ste koristiti adekvatne antiperspirante i dezodoranse.

Pročitajte i: Pobedite bakterije

Pored adekvatnog dezodoransa, koristite sprej za telo. Nemojte da miris znoja zakamuflirate kolonjskom vodom. Ako ste zaglavljeni u gradu i daleko od tuša u toku dana, obavezno imajte pri rucu antiperspirant maramice za muškarce.

NEGA DLAČICA ISPOD PAZUHA

Obratite pažnju na dlake ispod pazuha, jer se na njima skuplja veliki broj bakterija, koje odaju neprijatan miris. Možda ćete samo blagim skraćivanjem dlačica ispod pazuha da primetite da su se neprijatni mirisi smanjili.

ODEĆA

Slojevito oblačenje je pravilo broj 1 kod svih osoba koje se prekomerno znoje ispod pazuha. Na ovaj način ćete moći da uklonite određeni sloj odeće ukoliko vam bude pretoplo. Skinite kaput ili jaknu u metrou ili u kolima, jer rizikujete da se nepotrebno oznojite.

Pročitajte i: 5 pravila slojevitog oblačenja

Ukoliko pratite sve ove savete i dalje se znojite i plašite da neprijatno mirišete, posetite lekara, ali zapamtite da ova pojava nije nenormalna i neuobičajena. Poenta je da samo otkrijete koja preventivna metoda pomaže i da je koristite.

Pročitajte i  Futurističke maske koje će vas zaštititi od mikroba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *