Tom Brejdi mentalnim vežbama usavršio buđenje bez alarma - Men`s Health

Tom Brejdi mentalnim vežbama usavršio buđenje bez alarma

Jedan od najboljih kvoterbekova današnjice, Tom Brejdi je ceo svoj život posvetio NFL-u, ishrani i fitnesu isplaniravši svaki detalj u život kako bi mogao što duže da igra NFL .

Pročitajte i: Zašto je oporavak mišića nakon treninga važan?

Preko cele godine je posvećen dijetama, nikada ne propušta treninge, jede „zrnevlje“ i radi kognitivne vežbe kako bi održao oštrinu mozga.

Pomoću posebnih kognitivnih vežbi, koje destimulišu mozak i omogućavaju mu da legne u 21 sati, Tom Brejdi može ujutru da se probudi bez alarma.

„Telo je ceo sistem koji uključuje i mozak. Imao sam sreće da nisam imalo previše potresa mozga, možda samo jedan. Treniram da budem spreman ako do toga dođe. Gradim otpornost i oštrinu mozga.“, rekao je Brejdi o vežbama mozga Gregu Bišopu za Sports Illustrated.

Odavno je dokazano da je san veoma bitan za sportiste.

Pročitajte i: 5 koraka za bolji san

U intervjuu za WEEI, Brejdi je rekao zašto ide rano na spavanje.

„Idem rano na spavanje zato što ustajem rano. Mislim da su odluke koje donosim uvek centar poboljšanja igre. Ono što jedem, odluke koje pravim, da li pijem alkohol ili ne – sve je uvek orijentisano ka NFL-u. Želim da budem najbolji što mogu svaki dan. Želim da budem najbolji što mogu svake nedelje. Želim da budem najbolji što mogu sa svojim saigračima. Volim igru i želim da se time bavim još dugo. Ali takođe znam da ako želim još dugo da igram, da moram da uvedem restrikcije u svoj život i da radim neke stvari drugačije od mojih vršnjaka“, kaže Brejdi. 

Pročitajte i  Savladajte zgib jednom rukom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *