Zeleni čaj: 6 razloga da počnete odmah da ga pijete - Men`s Health

Zeleni čaj: 6 razloga da počnete odmah da ga pijete

SAGOREVA KALORIJE

Zabrinuti ste da ne sagorevate dovoljno kalorija u teretani? Dodajte svojoj ishrani ubacite zeleni čaj. Časopis American Journal of Clinical Nutrition otkrio je da katehin iz zelenog čaja ubrzava metabolizam i povećava proces sagorevanja kalorija za 4 procenta. Ovo je definitivno mnogo bolja opcija od energetskih i slatkih napitaka koje pijete pre treninga.

POBOLJŠAVA MEMORIJU

Zaboravnost može da vas dovede u nevolju na poslu ili još gore sa devojkom. Nemojte da zaboravite važan poslovni sastanak ili godišnjicu ljubavi uz pomoć popodnevne šoljice zelenog čaja. Prema istraživanjima Univerziteta u Bazelu u Švajcarskoj, povećavanjem unosa zelenog čaja, poboljšavate funkcije vašeg mozga i memorativne sposobnosti.

Pročitajte i: Hrana za mozak

MLAĐI IZGLED

Časopis The British Journal of Nutrition otkriva da antioksidanti iz zelenog čaja pomažu vašoj koži da bude otporna na ultraljubičaste zrake i sprečava pojavu bora.

POVEĆAVA IZDRŽLJIVOST

Muka vam je od stalne upale i grčeva u mišićima? Pristavite džezvu na riglu pre sledeće važne trke ili treninga. The American Journal of Physiology otkriva da zeleni čaj povećava izdržljivost prilikom vežbanja i do 24 procenta.

Pročitajte i: 10 namirnica za veću izdržljivost

LEČI MAMURLUK

Ako idete pravo sa posla u kafić ozbiljno ćete oštetiti vaš bankovni saldo. Međutim, odlazak na koje piće više posle posla i efekte mamurluka možete da sprečite ovim biljnim napitkom. Polifenoli iz zelenog čaja takođe mogu da spreče bolesti jetre, prema saznanjima Univerziteta u Merilendu.

ŠTITI SRCE I SNIŽAVA HOLESTEROL

Kineska studija, koja je objavljena u Archives of Internal Medicine, otkrila je da antioksidanti iz zelenog čaja snižavaju štetan loš holesterol i redukuju rizik od srčanog udara za 11 procenata.

Pročitajte i: 5 životnih navika za zdravo srce

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *