Šta kada vaš penis neprijatno miriše - Men`s Health

Šta kada vaš penis neprijatno miriše

Međunožje je idealno mesto za širenje neprijatnih mirisa: toplo je, vlažno i fino ušuškano ispod najmanje dva sloja odeće.

Pogledajte i: 5 namirnica koje izazivaju neprijatne mirise

“Kombinacija znoja i vlažnosti s bakterijama koje na koži prirodno žive može izazvati neprijatan miris”, objašnjava dr Keli Paljaji Redbord s Univerziteta u Vašingtonu kako je moguće da se ovo događa i muškarcima koji redovno sprovode ličnu higijenu.

Ovo je tema kojoj bi trebalo da razmišlja svaki muškarac, čak i ukoliko nikada niste osetili da između vaših nogu nešto nije u redu.

Jeste li primetili znake? Vaša partnerka, koja inače uživa u oralnom seksu, sada tvrdi do joj nije do toga? Nije često voljna da spušta svoje dlanove ka vašem penisu?

Položite mirisni test!

Ukoliko je tako, vrlo je moguće da je i neprijatan miris pesnisa i vaš problem.

Dr Redbord savetuje sledeće:

RAZMISLITE O NOVOJ FRIZURI

Stidne dlake upijaju vlažnost i neprijatne mirise, zbog čega je koži teško da ostane hladna i suva.

Ipak, nije neophodno da potpuno uklonite dlačice, već je dovoljno skratiti ih.

Pogledajte i: Kako pobediti osip nakon brijanja?

TRLjAJTE JOŠ JAČE

Verovali ili ne, vrhunski svetski stručnjaci za zdravlje su odvojili nešto vremena da nam objasne na koji način se pere polni organ, a ukoliko ste predugo bez oralnog seksa zbog toga što nijedna razumna osoba ne želi da pomoli nos u blizini vašeg međunožja – bićete im zahvalni na ovom uputstvu koje bi nekima delovalo trivijalno.

Ako se između vaših nogu širi snažan miris, moguće je da uveliko gubite bitku s bakterijama. Bakterije se gomilaju u svim mogućim prevojima kože, pa je neophodno “napasti” ih. To ćete najlakše učiniti tako što ćete tokom tuširanja mnogo više pažnje posvetiti – penisu. Mnooogo više pažnje.

Proverite iGde grešite u svakodnevnom održavanju higijene?

“Nemojte samo preći sapunicom preko tog dela tela”,savetuje urolog dr Tobajas Koler iz Univerziteta Severnog Ilinoisa. “Slobodno budite malo grublji i oribajte dobro prevoje kože.”

Ako ništa drugo ne uspe da vas reši neprijatnog mirisa, slobodno upotrebite antibakterijski sapun, preporučuje Redbordova, i obratite pažnju na deo ispod kožice ukoliko ste neobrezani.

SUŠENjE JE VAŽNO

“Ukoliko smanjite vlažnost, smanjićete i neprijatan miris”, kaže dr Redbord.

Dakle, pre oblačenja nakon tuširanja zgrabite peškir i dobro isušite sve površine oko polnog organa.

Ova lekarka preporučuje čak i da upotrebite fen kako biste se postarali da su sve površine oko penisa i na njemu samom potpuno suve.

Pogledajte i: Stavite se u njenu kožu mesec dana

NE ZABORAVITE ZAVRŠNI DODIR

Pamuk dozvoljava koži da diše, pa je pamučni veš najbolje rešenje za muškarce koji se bore s neprijatnim mirisom među nogama. Poželjno je da i ostatak drugog dela odeće bude od ovog materijala.

Ako je vaš slučaj ekstreman, ne libite se da preventivno preko testisa pređete stikom protiv znojenja.

Saznajte i: Da li vaš donji veš utiče na seksualni život?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *