5 stvari koje treba odmah da izbacite iz vašeg kreveta - Men`s Health

5 stvari koje treba odmah da izbacite iz vašeg kreveta

TELEFON

Telefon pored kreveta uglavnom pravdate alarmom, očekivanjem važnog poziva ujutru ili jednostavno ne možete, a da ne proverite svoj Fejsbuk nalog čim otvorite oči. Međutim, ovo je prva stvar koju bi trebalo da izbacite iz kreveta, jer telefon pored vašeg jastuka mnogo utiče na kvalitet vaše sna i može ozbiljno da ga poremeti. I najmanji zvuk i vibracija utiču na vaš san, a veštačko svetlo sa telefona podstiče aktivnost mozga i sprečava proizvodnju hormona sna, melatonina. Ostavite telefon u drugoj sobi, sa ugašenim tonom, podešenim samo za alarm. Ili kupite budilnik.

Pročitajte i: Gde mi je telefon?!?!

POSAO

Laptopu, tabletu, telefonu ili bilo kakvoj papirologiji nije mesto u krevetu. Zašto vašu spavaću sobu pretvarate u kancelariju? Oko 80 procenata poslovnih ljudi priznaje da radi čak i u krevetu, što negativno utiče na mentalnu asocijaciju spavaće sobe sa spavanjem i odmorom, a ne sa poslom i stresom.

KUĆNI LJUBIMCI

Vlasnici pasa i mačaka obožavaju svoje ljubimce, ali njima nikako nije mesto u vašem krevetu. Zbog njih se budite u toku noći, a njihovo prisustvo u spavaćoj sobi i krevetu može biti i uzročnik alergija. Psi i mačke bi svakako trebali imati svoja mesta za spavanje, daleko od vašeg kreveta.

HRANA

Na listi stvari koje treba da izbacite iz kreveta i spavaće sobu nalazi se i hrana, najviše iz higijenskih razloga.  

Pročitajte i: Hrana u krevetu, dobra ili loša stvar? 

KNJIGE

Najiznenađujuću stavku sa naše listi stvari kojima nije mesto u vašem krevetu predstavljaju knjige. Stručnjaci se slažu da čitanje knjiga ne treba da bude uvertira za san, kao i da spavaća soba služi isključivo za spavanje i seks. Ukoliko čitate neko uzbudljivo i stimulativno štivo, možda ćete poželeti da ostanete duže budni, a bilo kakve intelektualne aktivnosti pre spavanja mogu da poremete vaš san.

Pročitajte i  Košmar u radno vreme

Izvor: Klix.ba

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *