Sačuvajte svoje zdravlje i na poslu - Men`s Health

Sačuvajte svoje zdravlje i na poslu

Ako provodite i po desetak i više sati na poslu, bez obzira jurite li okolo ili sedite ispred kompjutera, pridržavajte se ovih pravila i očuvajte zdravlje.

1. Prekrižite grickalice između obroka. To je pogotovo teško ako radite sedelački posao, jer nas umor često tera da bez razmišljanja jedete, i to nezdravu hranu. Ali ako već morate, pre uzmite voće ili niskokalorični jogurt.

Pročitajte i: Deset načina da razbijete stres na poslu

2. Uzimajte kratak predah i protegnite noge, ako sedite. Bez obzira što je napolju hladno, ako možete, izađite na par minuta. Verujte, sveži vazduh i rastezanje će vam itekako dobro doći.

3. Postoje mnoge vežbe koje možete raditi i dok sedite za računarom. Istegnite noge, ruke i vrat, bez obzira što će vas kolega možda gledati malo začuđeno.

4. Svaki put, gde god išli, koristite stepenice. Zaboravite na lift i pokretne stepenice. Verujte da će vam telo biti zahvalno.

5. Ne zaboravite nekoliko puta tokom dana za svojim stolom izvodite vežbe disanja. To neće niko primetiti, a vi ćete se osećati mnogo bolje i povratićete koncentraciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *