Napunite baterije optimizmom - Men`s Health

Napunite baterije optimizmom

Nije velika tajna da su optimisti zaista srećniji ljudi. Generalno, kada očekujemo dobre stvari u životu, veće su šanse da ćemo se bolje osećati, a to će nam na kraju dati više nade i bićemo svesniji svojih kvaliteta.

Optimizam se često povezuje sa životnim satisfakcijama. Kada smo u takvom raspoloženju, ne samo da vidimo budućnost u pozitivnijem svetlu već nam se i problemi čine jednostavnijim i rešivim. Kada dođemo do te faze, život će nam se činiti ispunjeniji i sa više smisla.

Otkrijte i 22 pravila za srećan i uspešan život 

Međutim, ukoliko često klonete duhom i ne vidite pozitivan ishod situacije u kojoj se trenutno nalazite, vreme je da počnete da “vežbate” svoj optimizam i nadu u svetliju budućnost.

Sledeći put kada vam sve lađe potonu, uradite neku od ovih pet stvari:

MISLITE POZITIVNO O BUDUĆNOSTI

Provedite oko 15 minuta dnevno u razmišljanju ili pisanju o najboljim mogućim okolnostima koje vam donosi budućnost. U to uključite i vaše ciljeva i snove. Maštajte o najboljim mogućim scenarijima koji vam donose budući dani. Ove vežbe će poput meditacije popraviti vaše raspoloženje uticajući na vašu podsvest.

Saznajte i Boja namirnica može da popravi raspoloženje?!

BEZ STRIKTNIH CILJEVA I ROKOVA

Svake večeri, umesto toga da razmišljate šta ćete uraditi sledećeg dana, fokus usmerite na tri stvari koje želite da vam se dogode sledećeg dana. Izaberite jednu stvar i prepustite se tom iskustvu dobrih pet minuta. Na taj način ćete se rešiti lošeg raspoloženja, emocionalne iscrpljenosti i pesimističkog razmišljanja.

SAMI NAPRAVITE PRILIKE

Razmišljajte na način da sami stvorite određena pozitivna iskustva. To mogu biti aktivnosti kao što su odmor, uživanje u prirodi i druženje sa voljenim bićima.

Otkrijte i 7 trikova za bolje raspoloženje

PRISETITE SE LEPIH USPOMENA

Pročitajte i  7 laži u koje već danas treba da prestanete da verujete

Provodite vreme u razmišljanju o lepim trenutcima iz prošlosti i nadi da će i budućnost biti takva. Trenuci nostalgije imaju posebno mesto u našim srcima, spajaju ljude i život čine lepšim.

SLUŠAJTE MUZIKU

Svi imamo omiljene pesme koje nam momentalno izvuku osmeh na lice. Slušajte ih sa posebnom pažnjom i povežite ih sa lepim uspomenama koje će vam popraviti samopouzdanje i raspoloženje, a samim tim i ojačati vaš optimizam.

Pročitajte i 5 saveta kako da podignete energiju

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *