5 načina da izbegnete prehladu - Men`s Health

5 načina da izbegnete prehladu

GRČKI JOGURT
Ovo nije baš najuobičajenija metoda u svetu, ali funkcioniše – jogurt. Prema kliničkom nutricionističkom istraživanju, grčki jogurt može potpuno da redukuke rizik od prehlada i virusa za 27 procenata. Određeni tipovi probiotika, koji se nalaze u ovom jogurtu, mogu da vas na duže staze učine zdravim. Jedan grčki jogurt dnevno rešava sve probleme.

BEZ ALKOHOLA
Naučnici Univerzitta u Masačusecu otkrili su da ispijanje više od pet pića u roku od dva sata je zapravo okidač, koji izaziva poplavu citokina. Ovi proteini mogu da izazovu simptome slične gripu, kao što su temperatura.

ĐUMBIR
Prema naučnicima iz Tajvana, svež đumbir može da vam pomogne da redukuje rizik od bolesti respiratornog sistema, kao što su bronhitis ili upala pluća.

Pročitajte i: Kako da pobedite prehladu

BLANŠIRANJE POVRĆA
Ova tehnika kuvanja može definitivno da stane na put prehladi. Mnogi virusi se nalaze u svežem proizvodima i konzumiranjem određenih namirnica vas može prehladiti. Jednostavno ubacite svoje sveže povrće u ključalu vodu na dva minuta, a zatim ih stavite u ledenu vodu, kako biste nastavili proces kuvanja. Istina je da se blanširanjem gube određeni vitamini, ali takođe se ubijaju bakterije, koje mogu da izazovu prehladu.

ŽVAKE
Istraživači su otkrili da zaslađivač, poznat kao ksilitol, koji može da se pronađe u pojedinim žvakama, može da spreči razvoj streptokoka, ali da redukuje rizik od upale sinusa i infekcije uha. Ostanite zdravi i pritom osvežite svoj dah.

Pročitajte i  Gojaznost kao najveći zdravstveni problem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *