5 tajnih navika koje utiču na prerano starenje - Men`s Health

5 tajnih navika koje utiču na prerano starenje

DEHIDRATACIJA
Počeli ste da zadobijate boju suve šljive u licu, pa je potpuno jasno da ne pijete dovoljno vode. Zapamtite da nisu sve vode iste. Potrudite se da pijete dobru, filtriranu vodu na sobnoj temperaturi. I budite sigurni da pijete odgovarajuću preporučenu količinu vode svaki dan.

Nega lica: 9 načina kako uništavate svoju kožu

NE UMIVATE SE UVEČE
Veoma je važno da se umijete uveče pre spavanja, pogotovo ako živite u velikom gradu. Da li znate koliko prljavština vaše lice dobija u svakodnevnom kontaktu sa ljudima i okolinom? Ne želite da sva ta zagađenja prenesete na jastuk, na kome spavate. Operite lice!

PERETE KOSU SVAKI DAN
Kada perete kosu svaki dan šamponom, zapravo skidate sa kože glave svoja prirodna ulja ostavljajući je suvom i krtom. Proredite pranje kose na svaki drugi, treći dan, jer će vam to pomoći da održite kosu i teme glave zdravim.

Pročitajte i: Učinite svoju kosu gušćom

NE NOSITE NAOČARE
Nošenjem naočara nećete samo izgledati kul, već ćete usporiti i nastanak bora. Koža oko očiju je daleko tanja i delikatnija za negu od ostatka vašeg lica, pa joj je i potrebno više nege.

NEPRAVILAN IZBOR MASTI
Jedite masti od životinjskog buta, mononezasićene i polinezasićene masti, poput onih koje se nalaze u avokadu i orasima. One sadrže visok nivo antioksidanata, esencijalnih masnih kiselina i vitamina E, koji omogućavaju meku kožu i sprečavaju prerano starenje. Pravilnim izborom masnih namirnica ćete očuvati vaše zdravlje i suzbiti prerano starenje kože.

Saznajte i Kako starenje utiče na muškarce, a kako na žene? (VIDEO) 

Pročitajte i  8 najčudnijih fobija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *