6 razloga zašto nemate dovoljno energije - Men`s Health

6 razloga zašto nemate dovoljno energije

1. NEDOSTATAK SNA
San vam ne pruža samo neophodan odmor, on je takođe bitan za hormon rasta, kao i za normalnu funkciju mozga. Nedostatak sna upravo dovodi do umora, smanjene snage i izdržljivosti. Pošto se hormon rasta, koji igra važnu ulogu u izgradnji zdravih mišića i jakih kostiju, najviše luči kada spavamo, sedam ipo ili osam sati sna svake večeri je veoma bitno kako biste stalno imali dovoljno energije.

2. JEDETE PREVIŠE GRICKALICA
Mislite da je šećer pravi način da podignete svoj energetski nivo, ali na duže staze on čini upravo suprotno. Dakle, glukoza, dekstroza, maltoza i saharoza će vas samo učiniti pospanim i bez energije.

3. DEHIDRATACIJA
Mnogi ljudi ne umeju da prepoznaju kada je dehidratacija glavni krivac za umor. Kada vam se prispavala ili osetite pad energije, popijte čašu vode, jer ste možda dehidrirali.

4. MANJAK VITAMINA B
Potreban vam je vitamin B, kako bi za vaše mitohondrije pretvorio glukozu u energiju. Ukoliko imate simptome manjka energije, proverite nivoe vitamina B i D, a kako biste sprečili umor, trudite se da vitamine unosite ujutru i uveče.

5. INFEKCIJA
Infekcija i zapaljenje mogu da budu dva glavna uzroka simptoma manjka energije. Koristite redovno konac za zube, kako biste sprečili upalu desni. Koristite probiotike za lečenje prostatisa i crevnih infekcija.

6. MALO SE KREĆETE
Možete da podignete nivo energije jednostavnom aktivnošću poput hodanja. Kada se krećete, iz arterija se oslobađa nitrit oksid, koji omogućava da se krv slobodno kreće kroz krvne sudove. Vaše telo reaguje na vaše postupke. Ukoliko svom telu kažete da ćete gledati reprize omiljene serije celu noć, nivo energije će vam opasti. Ali ako kažete svom telu da treba da imate jutarnju šetnju, ono će vam odgovoriti energijom koja vam je potrebna. 

Pročitajte i  12 razloga zbog kojih treba da vozite bicikl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *