6 navika koje tope kilograme - Men`s Health

6 navika koje tope kilograme

DORUČAK, DORUČAK

Preskakanje doručka zarad dodatnih 10 minuta sna smanjuje vaš potencijal za gubljenje kilograma. Istraživači Univerziteta Bath otkrili su da je doručak najbolji način da se ubrza sagorevanje masti. Pomerite sat 10 minuta ranije i sagorećete dodatne 442 kalorije dnevno.

SAŽVAĆITE MASTI

Izborite se sa viškom kilograma žvakanjem žvakaćih guma. Časopis Psyhology and Behavior otkriva da paket Wrigley bombona za žvakanje redukuje kortizol, hormon stresa koji podstiče vaše telo da skladišti masti, za 18 procenata. Osim toga, žvake usmeravaju više kiseonika i glukoze do mozga i poboljšavaju nivo koncentracije.

JEDITE BEZ GRIŽE SAVESTI

Držanje dijete ne znači da treba da se izgladnjujete. Napunite svoj tanjir povrćem, vlaknima, namirnicama koje su pune vodom, kako biste duže ostali siti.

ZAČINI

Začini neće samo ubrzati vaš metabolizam, već će vas duže držati sitim. Istržaivanje, koje je objavljeno u Appetite otkriva da 1 gram ljutih papipričica je dovoljan da vas održava sitim, sa 25 procenta manje kalorije od uobičajenog.

IGRICE

Istraživanje časopisa Appetite otkriva da igranje FIFE dok je vaša devojka u gradu je dovoljno da redukuje žudnju za masnom hranom za 24 procenta. Sat proveden sa Ronaldom i kompanijom vam je dovoljan da ubrzate sagorevanje kalorija.

SAN

Prema studiji časopisa The American Journal of Epidemiology, ubrzavate proces sagorevanjamseti za 30 procenata ukoliko spavanje najmanje sedam sati dnevno.

Pročitajte i  Koliko često treba da stajemo na vagu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *