7 najnezdravijih navika - Men`s Health

7 najnezdravijih navika

ŠOPING VS TRENIRANJE
Iako ste prosečan muškarac, provodite 36 minuta svaki dan kupujući stvari, a 25 minuta u treniranju svog tela, prema statistikama Bureau of Labor. Fizička aktivnost je jedan od najboljih odbrana od srčanih oboljenja i nekoliko tipa karcinoma, pa zamenite nekoliko minuta u šopingu i dodajte ih vežbanju.

MALO VREMENA ZA PRIPREMU HRANE I ČIŠĆENJE
Prema američkim istraživanjima, prosečan muškarac provede dnevno samo 17 minuta u pripremanju hrane i čišćenju. Svaki nutricionista će vam reći da je pripremanje hrane sa svežim sastojcima najvažnije kod zdrave ishrane. Ukoliko želite da ostanete vitki i zdravi, prestanite da uzimate brzu hranu, jer vam najmanje vremena oduzima i provedite malo više vremena u čišćenju svog stana, jer Čistoća je pola zdravlja.

PREVIŠE ISPRED TV-A
Prosečan muškarac provede čak više od 3 sata dnevno ispred TV-a. Kada preračunamo, skoro ceo jedan dan nedeljeno provedemo u ovoj apsolutno nepreduktivnoj aktivnosti.  Smanjite ovu aktivnost na sat vremena dnevno i razmislite šta biste sve mogli da uradite sa ovim dodatnim satima.

Pročitajte i: 6 stvari o kojima zapravo treba da brinete

PRESKAČETE DORUČAK
Prema istraživanjima NDP grupe, najmanje 25 procenata muškaraca preskače doručak. Brojna istraživanja pokazuju da je redovni doručak povezan sa manjim obimom struka. Dobar doručak bi trebalo da bude najvažniji obrok u toku dana, jer vam daje potrebnu energiju za zdrav i snažan početak dana.   

VOŽNJA
Prema istraživanju Univerziteta u Kaliforniji Berkli iz San Franciska, muškarac dnevno provede 101 minut u vožnji. Vreme koje provedete u saobraćaju je jedno od najučestalijih izvora stresa. Vožnja u gradu je podjednako u stresna kao i skakanje padobranom. Stres utiče na vaš imuni sistem, podstiče razvoj karcinoma i na obim vašeg struka, pa je vožnja jedna od najnezdravijih navika. Smanjite vožnju po gradu ili razmislite da idete biciklom na posao i svakako šetajte koliko god je moguće.

Pročitajte i  Ova dnevna doza piva je idealna za zdravo srce!

CIGARETE
Prema izveštaju CDC, jedan od četvorice muškaraca između 25 i 44 godina puši cigarete. Znamo koliko je pušenje štetno po zdravlje, zato što pre ostavite pušenje.

Pročitajte i: Zašto još niste prestali da pušite?

PRIJATELJSTVA
Jedna četvrtina muškaraca nema nijednog bliskog prijatelja, prema izveštaju Djuk Univerziteta. Potrebno je da imate dve ili tri iskrena i prava prijatelja kako biste bili zdravi, jer ništa nije bolje za vaše zdravlje od jake društvene pomoći   

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *