Kako da se borite protiv stresa na poslu? - Men`s Health

Kako da se borite protiv stresa na poslu?

Istraživanje sa Novog Zelanda otkrilo je da jednostavna promena u držanju, kao što je ispravljanje vaše grbe, možda da utiče smirijuće i da vam utiče na samopouzdanje bilo da sedite za stolom, držite prezentaciju ili idete na razgovor za posao.

Da bi otkrili kako stav utiče na stres, naučnici su jednoj grupi ispitanika odredili da sede ispravljene kičme, dok je druga grupa mogla da se “uvali” u svoju stolicu povije kičmu, ramena i glavu. Zatim, svima je rečeno da zamisle kao da su na intervjuu za posao iz njihovih snova iimaju 5 minuta da zadive “poslodavca”.  Naučnici su snimali intervjue i nakon toga oceljivali govor i izbor reči ispitanika, a nakon intervjua svi potencijalni “radnici” su ocenjivali svoje raspoloženje tokom intervjua, samopoudanje i kako su sebe percipirali za vreme intervjua.

Pročitajte i: 10 načina da razbijete stres

Istraživanje je pokazalo da je ona grupa ispitanika koja je sedela ispravljeno, pokazala niži nivo stresa od onih koji su sedeli povijeno. Tačnije, osećali su više samopouzdanja, manje straha, a i svoju prezentaciju su ocenili bolje.

Na snimcima se videlo da je upravo ova grupa ispitanika govorila sporije, razgovetnije i koristila izraze koji ukazuju na samopouzdanje.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *