Kako da se zaštitite od najopasnijih bolesti? - Men`s Health

Kako da se zaštitite od najopasnijih bolesti?

SRČANA BOLEST

Tri male čaše soka od brusnice dnevno smanjiće rizik od srčanih oboljenja za 40 procenata, otkrivaju sa Univerziteta u Scrantonu.

EMFIZEM

Prema otkrićima naučnika u Indiji, upražnjavanjem joge 12 nedelje možete da redukujute smanjenje upale vašeg respiratornog sistema i da poboljšate rad pluća. Prestanite da pušite, započnite da se istežete i lakše dišite.

MOŽDANI UDAR

Oprostite i zaboravite. Ne dozvolite da vas bes i ljutnja nadvladaju. Prema izveštaju časopisa Personal Relationships, ljutnja može da pogorša vaš krvni pritisak i da poveća rizik od moždanog udara.

Pročitajte i: Nesanica izaziva moždani udar

DEMENCIJA

Kofein za zdrav mozak. Istraživanja u Finskoj otkrivaju da ljubitelji kafe imaju manji rizik da obole od demencije i Alchajmerove bolesti. Popijte kaficu.

GRIP

Pečurke su najbolji prijatelji u  borbi protiv grpa. Selen, jedan od sastojaka pečuraka, zaustavlja kijavicu, poručuju iz časopisa Annals of Nutrition and Metabolism.

RAK PROSTATE

Ako imate seks 21 put mesečno, svaka čast. Ali ako nemate, uključite laptop i oslobodite svoju seksualnost, jer seks i orgazam smanjuju rizik od raka prostate za 33 procenata, sugerišu iz Medicinske škole u Harvardu.

Pročitajte i: Povrćem protiv raka prostate 

LIMFOM

Gojaznost je glavni uzrok limfoma. Smanjite obim svog struka i krenite u teretanu.

RAK GRLA

Muškarci ne treba da budu sebični u seksu, ali podaci ukazuju da muškarci koji su oralno zadovoljavali šest ili više devojaka uvećavaju rizik od pojave raka grla za 3, 4 puta.

 

Pročitajte i  Najjači kad je najteže: Novi Men's Health korisni saveti za krizne periode (od danas u prodaji)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *