Pomozite da se statistika promeni - Men`s Health

Pomozite da se statistika promeni

Roze šetnja 18. oktobra u Beogradu, uz podršku brojnih stručnjaka, javnih ličnosti i pre svega pobednica ove teške bolesti, poslaće snažnu poruku podrške i poziv svim ženama u Srbiji da redovnim kontrolama mogu preventivno da deluju na ovu opasnu bolest.

18. oktobra iz Knez Mihailove ulice u Beogradu sa početkom u 13 časova i ove godinekrenuće tradicionalna roze šetnja podrške u borbi protiv raka dojke u okviru kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“.

Šetnju će otvoriti simbolična polumaratonska staza dužine 21 metar i 95 centimetara kojom će zahvaljujući saradnji sa portalom trčanje.rs potrčati hrabri muškarci u roze štiklama da pošalju jedinstvenu poruku koliko je podrška svih nas ključna u borbi protiv raka dojke.

Istog dana u Knez Mihailovoj u periodu od 11 do 16 časova, biće postavljeno stručno savetovalište u saradnji sa Institutom za Onkologiju i Radiologiju Srbije i Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ kako bi sve naše sugrađanke dobile informacije o samopregledu i načinima prevencije raka dojke, dok će se na humanitarnom bazaru na otvorenom predstaviti brojne organizacije i udruženja u okviru NALOR-a.

Cilj kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ jeste da podigne svest o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv raka dojke, kao i da podrži preventivne i programe psihosocijalne pomoći ženama i njihovim porodicama koje sprovode udruženja Nacionalne asocijacije obolelih od raka (NALOR) u Srbiji. Sredstvima prikupljenim u okviru kampanje podržaće se pokretanje programa psihosocijalne podrške ženama i njihovim porodicama koje se suočavaju sa dijagnozom raka dojke.

Pozivamo Vas da svojim učešćem u roze šetnji i dešavanjima 18. oktobra podržite borbu protiv raka dojke i pomognete nam da ženama Srbije prenesemo poruku da se protiv raka dojke možemo uspešno boriti.

Pročitajte i  8 načina da pobedite suve i ispucale usne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *