6 razloga za konzumiranje kafe - Men`s Health

6 razloga za konzumiranje kafe

SAGOREVA MASTI
Jedna šoljica kafe čini mnogo više od jutarnjeg buđenja – ona budi vaš organizam. Studija iz 2013. godine, koja je objavljena u časopisu Nutrition and Metabolism, otkrila je da ispijanje kafe pre treninga pomaže bržem sagorevanju masti.

SMANJUJE UPALU MIŠIĆA
Istraživanje koje je objavljeno 2013. godine u Journal of Strength Conditioning and Research, otkriva da je zabeležena značajno smanjena upala mišića kod onih ispitanika, koji su unosili kofein u organizam sat vremena pre treninga.

VEĆA IZDRŽLJIVOST
Dve studije iz 2013. godine potvrdile su tezu da kafa može da vam pomognete da vežbate mnogo više, snažnije i duže. Naučnici iz Velike Britanije zaključili su da su sportisti, koji su pili kafu pre vežbanja i treninga, bili u stanju da urade brži trening i performans za 5 procenata. Istraživanje Univerziteta sa Rod Ajlenda, takođe je zabeležilo da su atlete koje su konzumirale kafu pre treninga mogle da urade mnogo više vežbi odnosno da je njihova izdržljivost znatno povećana.

POBOLJŠAVA MEMORIJU
Naučnici sa Univerziteta Džon Hopkins otkrili su da unos kofiena poboljšava aktivnost mozga i pospešuje dugoročnu memoriju. Konzumiranjem jedne jake kafe dnevno ili 200 miligrama kofeina, možete da poboljšate nivo vaše memorije.

POPRAVLJA RASPOLOŽENJE
Istraživanje iz 2013. godine otkriva da su ljubitelji kafe manje depresivni  i da ispijanjem ovog napitka možete da smanjite sklonost ka samoubistvu. Dve ili tri šoljice kafe dnevno poboljšaće vaše raspoloženje.

BOLJI PERFORMANS U KREVETU
Kofein podiže nivo adrenalina, tako da je uspeh u spavaćoj sobi zagrantovan. Istraživanje sa Univerziteta McKendree otkrilo je pozitivnu korelaciju nivoa adrenalina i privlačnosti. Ali svedite unos kofiena na jednu šojlicu kafe dnevno kako biste maksimalno povećali vaše izglede u krevetu. Previše kofeina može da izazove kontra-efekat povećavajući anksioznost i smanjujući libido.

Pročitajte i  Možete se zaraziti srećom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *