3 načina da iskontrolišete bes - Men`s Health

3 načina da iskontrolišete bes

Prema istraživanjima, jedna od četiri Amerikanke je doživela nasiljeu kuću bar jednom u svom životu, a približno 5, 3 miliona zabeleženih slučajeva nasilja u kući se dogovodilo ženama koje su imale 18 ili više godina.

Pretpostavljamo da vas je nekada devojka doliko iznervirala, da ste došli u iskušenje da je udarite, ali želja da je udarite i sam taj čin su dve različite stvari.

Pročitajte i: Pustite besu na volju

Pomoću ova tri saveta, naučite da iskontrolišete svoje reakcije i bes.

LOZINKA
Osmislite zajedno sa partnerkom, tajnu reč, koju ćete moći oboje da iskoristite ukoliko primetite da ulazite u opasnu zonu.

Potrebna vam je reč, bilo koja reč, koja će ukazati da je konverzacija postala previše opasna i da ste zašli u riskantno polje i da treba da se završi istog trenutka. U momentu kada osetite da vas bes preovladava, iskoristite lozinku što će signalizirati da treba da se povučete i da možda nastavite razgovor drugom prilikom, hladne glave.

IDENTIFIKUJTE OKIDAČE
Drugi način da sprečite svoje nagle reakcije jeste da uzmete kalendar u ruke i zaokružite sve moguće datume, koji mogu da vas dovedu do ivice.

Zabeležite datume, koji mogu da vas rastuže, razbesne ili na bilo koji način izbace iz ravnoteže. Možda su to dani kada ste izgubili značajnu osobu u svom životu ili kada ste zamalo poginuli i imali neku nesreću…Zgrabite kalendar, zaokružite riskantne datume i obratite pažnju na svoje ponašanje i reakcije kada se približe zaokruženi dani.

PRIČAJTE SA PRIJATELJIMA
Ukoliko mislite da ste možda tip osobe, koja može da ima i najmanju sklonost ka nasilju i agresivnosti, iz nekog dubokog razloga u vašoj psihi, izdvojte po sat vremena svake nedelje i pričajte sa svojim najbližim prijateljima.

Pročitajte i  Hodajte „srećno“ i osećaćete se bolje

Za terapeutski sastanak sa prijateljima,izbegavajte konzumiranje alkohola, jer alkohol i emocije ne treba da se mešaju i iskoristite vreme da odgonetnete i rešite problem koji imate sa samim sobom.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *