4 načina da poboljšate svoj dan pre nego što ustanete iz kreveta - Men`s Health

4 načina da poboljšate svoj dan pre nego što ustanete iz kreveta

UGLEDAJ SVETLO!
Retko koji muškarac uzbuđeno i radosno dočekuje buđenje alarma, ali razlika između spokojnog i normalnog buđenja i iskakanja iz kreveta u panici je uglavnom samo vaš izbor. Najgluplja stvar koju možete da uradite je da koristite svoj smartfon. Idealno bi bilo kada biste mogli da ga ostavite u drugoj sobi i da odolite iskušenju da proveravate vreme, elektronsku poštu ili društvene mreže.

Pre nego što se uzme u obzir da se stres oslobađa čitanje poslovnih imejlova, plavo svetlo sa ekrana telefona inhibira hormon melatonin, koji izaziva san.

Dokazano je da ne samo što su muškarci koji se bude pomoću sunčevih zraka manje pospani, od onih koji se naglo probude, već imaju i bolju kognitivnu sposobnost,  bolje treniraju i imaju brže reakcije.

PUSTI MUZIKU
Možda je ćutanje zlatna vredno, ali pripreme za početak dana zahtevaju puštanje muzike. Pustite muziku koja vas emotivno pomera ili vaš omiljeni bend pre nego što ustanete iz kreveta i poboljšaćete ukus vašeg doručka, jer kada dopamin preplavi organizam, povećavaju se čulna iskustva za hranu i seks.

SEKS NA BRZAKA
Ne postoji bolji način da započnete dan od seksa. Seks će sniziti nivo vašeg krvnog pritiska, osloboditi vas stresa, poboljšati vaš imuni system, a ako ejakulirate 5 ili više dana dnevno, smanjićete rizik od pojave raka prostate.

Međutim, možda vasa devojka neće biti mnogo oduševljena ovom idejom. Testosteroni dostižu vrhunac u 7 ujutru, a estrogen u 15 popodne, objašnjava psihoterapeut za veze Paula Hall. “Žene ne moraju uvek da se probude sa istim seksualnim uzbuđenjem kao muškarci, zato je najbolje da se postarate da i ona dostigne nephodno raspoloženje.”, kaže Ian Kerner, autor knjige She comes first (Ona dolazi prva do vrhunca). Ne zaboravite predigru.

Pročitajte i  Oprez: 5 potpuno nezdravih načina da izgubite kilograme

Pročitajte i: 5 jutarnjih grešaka koje vam unište ostatak dana

VODA VODA
Pre nego što se uhvatite u koštac sa svakodnevnim obavezama, potrebno vam je osveženje. Svake noći stavite ledenu vodu pored kreveta. Ujutru, čim se probudite, polijte se sa malo vode, a ako ste srećnici, to učinite nakon jutarnjeg seksa.

Studija Journal of Nutrition pokazala je da nivo hidratacije, koji je samo 1 procenat ispod savršenog nivoa, podstiče lošu koncentraciju, negativnost i povećava nivo umora. A ujutru, nakon celonoćnog horizontalnog položaja, vaše telo je potpuno dehidrirano.

Potrudite se da je voda bude što hladnija. Nemački naučnici su otkrili da će umivanje i konzumiranje vode čim se probudite poboljšati vaš metabolizam za 24 procenta u narednih 90 minuta.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *