6 načina da se izborite sa starenjem - Men`s Health

6 načina da se izborite sa starenjem

PIJTE PROTEINSKE ŠEJKOVE
Prema italijanskim istraživanjima, proteinski šejkovi mogu da uspore proces starenja vaših ćelija. Amino kiseline podižu nivo vaše enregije proizvodnjom mitohondrija, produžavajući vaš životni vek za 12 procenata (za 9 godina kod prosečnih muškaraca).

PODIGNITE NIVO TESTOSTERONA
Što je broj svećica na vašoj rođendanskoj torti veći, to je broj testosterona u vašoj krvi manji, što može da dovede do opadanja mišićne mase, dijabetesa ili čak erektilne disfunkcije. Zato je bitno da podignete nivo testosterona, ali ne veštačkim putem, jer je dejstvo kratkotrajno. Bolje je da prirodnim putem obezbedite povećanje nivoa testosterona. Počnite da radite čučnjeve, jer trening svakako dovodi do momentalnog povećanja proizvodnje testosterona.

Pročitajte i: Nega za muškarce posle tridesete

ULJE SEMENKI GROŽĐA
Ostavite po strani nekoliko flaša crvenog vina, jer će samo učiniti da se osećate staro i umorno. Ali proces pravljenja vina može da vam koristi, budući da ulje semenki grožđa sadrži antioksidante, koji može da vam pruži mladoliki izgled. Svako jutro namažite svoje lice ovim uljem i uskoro ćete primetiti željene efekte.

ISKLJUČITE ŠPORET
Ukoliko želite da što duže zadržite mlad i svež izled, preporučujemo vam da izbegavate prženu hranu. Umesto toga, preferirajte sirove namirnice, koje omogućavaju da svi sastojci odlaze tamo gde i treba – u kožu, koja će izgeldati maldo i sveže.

JAJA ZA DORUČAK
Ne samo što su jaja sjajni za izgradnju mišića, već predstavljaju pravi izbor doručka, jer će vam pomoći da održite jačinu kostiju i čak usporite razvoj srčanih oboljenja ili slabog vida, probleme koji dolaze sa godinama i starenjem.

Pročitajte i: 10 mitova o starenju

JEDITE PET PUTA DNEVNO
Veoma je važno da svakodnevno imate pet, raznovrsnih obroka. Preporučujemo namirnice kao što je meso, budući da osim što je dobro za vašu telesnu težeinu, takođe osigurava mladački izgled koliko god je to moguće.

Pročitajte i  9 namirnica koje štite od raka debelog creva

Započnite svoj dan sa smoothijem, koji će obavezno sadržati neke od sledećih sastojaka: kelj, koji je sjajan u borbi protiv karcinoma prostate, brokoli, koji usporava opadanje kognitivnih sposobnosti ili melasa, šećerni sirup, koji sprečava nastanak bora.   

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *