5 načina da smanjite rizik od karcinoma - Men`s Health

5 načina da smanjite rizik od karcinoma

Znamo da treba da pazimo koje namirnice unosimo u organizam i da treba da prestanemo da pušimo, ali evo još nekoliko koraka koji mogu da vas drže podalje od nastanka karcinoma.

VIŠE VREMENA U KREVETU
Ako se borite da sedam sati držite oči zatvorenim, ne samo da povećavate rizik od depresije i gojenja, već povećavate i rizik od nastanka raka prostate i debelog creva. Ove informacije vam sigurno neće pomoći da utonete u san, ali imajte na umu da vam je svakako potrebno više sna. 

Pročitajte i: 5 iznenađujućih uzroka raka

BUDITE VELIKODUŠNI SA ZAČINIMA
Kečap sadrži kancerone sastojke. Umesto kupovnog, napravite sami svoj kečap.Takođe jedite ren i vasabi, jer ovi začini sadrže jedinjenja sumpora, koja mogu da smanje rizik od nastanka tumora.

TERETANA, TERETANA
Trčanje na pokretnoj traci će vas učiniti vitkim, ali pola sata intenzivnog svakodnevnog vežbanja će takođe smanjiti rizik od nastanka raka pluća za trećinu. Zato počnite da trenirate odmah.

I AKCIJA
Ukoliko imate 21 ili više ejakulacija mesečno, ne samo da ćete biti nasmejani i raspoloženi konstantno, već ćete smanjiti rizik od nastanka karcinoma prostate u poređenju sa muškarcima koji u proseku dožive  4 do 7 orgazama mesečno.

MEDITERANSKA ISHRANA
Benefiti mediteranske ishrane su mnogobrojni – redukovaćete rizik od dijabetesa i imaćete zdravije srce. Ali konzumirajući italijansku kuhinju smanjićete i potencijalni rizik od razvoja opake bolesti, budući da je dokazano da maslinovo ulje, beli luk i origano smanjuju rizik od nastanka raka.  

 

Pročitajte i  Kako vežbanje utiče na mozak
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *