Pogrbljeno držanje smanjuje libido i kvari užitak u seksu - Men`s Health

Pogrbljeno držanje smanjuje libido i kvari užitak u seksu

 

Pravilno držanje ima brojne dobrobiti za fizičko, ali i seksualno zdravlje, tvrde novozelandski naučnici iz Udruženja fizioterapeuta. Oni su otkrili da, osim što pogrbljenost može uzrokovati probleme s probavom i disanjem, rezultira i sa slabijim libidom.

Pogrbljenost onemogućuje prirodnu krivulju kičme, a rezultat je slabljenje živčanih impulsa zbog čega je i užitak u seksu manji. Takođe, ljudi koji se nepravilno drže skloniji su depresiji, češće govore negativne fraze i uopšteno manje govore, pokazala je studija.
„Pravilno sedenje jednostavna je bihejvioralna strategija koja može da umanji stres i ima psihološke dobrobiti“, – rekla je vođa studije, Semi Margo.

Pročitajte i: Oslobodite se bola u kičmi

KAKO POBOLJŠATI DRŽANJE:
-Povucite zadnjicu skroz do naslona tako da sedite na donjem delu džepova na pantalonama, umesto na vrhovima džepova. To će pomoći da kičmu postavite u ispravnu poziciju.
-Ukoliko želite da proverite da li držite pravilno kičmu dok stojite, uradite jednostavnu vežbu. Rasporedite težinu jednako na obe noge, pustite da kolena budu mekana, a mišići zadnjice zategnuti. Tu vežbu ponavljajte što češće.
-Bilo da stojite ili sedite, uvucite trbušne mišiće pa ih potom napola otpustite. Time ćete smanjiti pogrbljenost u donjem delu leđa.
-Svakih 30 minuta ustanite sa stolice, barem na nekoliko sekundi.

Pročitajte i  Trening za vijuge
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *