4 najbizarnija mita o našem telu - Men`s Health

4 najbizarnija mita o našem telu

Zato razotkrivamo 4 najveće zablude o našem telu.

Sedenje preblizu TV-a oštećuje vaš vid

Verovatno su vas u detinjstvu roditelji opominjali kada vide da ste zgrabili grickalice i seli na pod nekoliko centrimetra od tv ekrana, govoreći vam da će sedenje preblizu televizora da vam upropasti vid.

Međutim, sve studije koje su se bavile ovakvim ispitivanjima, pokazale su da dugo gledanje televizora ili sedenje ispred kompjutera, može da ošteti vaš vid i da možete osetiti da su vam oči suve i napregnute, ali da to nije zbog udaljenosti od ekrana, već zato što vas fokusiranje na nešto određeno tera da češće trepćete, pa postoji mogućnost da vam oči postanu umorne.

Zato, ustanite, predahnite i protegnite noge, pa se vratite gledanju tog uzbudljivog trilera koji ste započeli.

Pročitajte i: 10 saveta za zdravije oči

Zdravi zubi su obavezno besprekorno beli   

Svaka pasta koju odaberete obećava svež dah i belinu zuba. I svaki put kada vidite na ekranu nekoga ko se osmehuje blistavo čistim zubima, pomislite: “Spusti dole tu kafu i kupi pastu za izbeljivanje zuba.”

Možda mislite da su beli zubi atraktivni, ali što se tiče prirodnosti, oni su ekvivalent lažnih grudi. Prirodna boja ljudskih zuba je žuta. Svakako da kafa i cigarete mogu da utiču na dobijanje tamnije boje vaših zuba, ukoliko ih ne perete često ili ne idete na poliranje i skidanje kamenca.

Zanemarite tv reklame, koje insistiraju na besprekorno belim zubima i nastavite sa uobičajenom higijenom usne duplje i redovnim odlaskom kod stomatologa.

Pročitajte i: 8 saveta za zdrave zube

Kosa i nokti rastu i nakon smrti

Ova tvrdnja definitivno spada u najbizarnije mitove, koji su široko rasprostranjeni.

Pročitajte i  Spopalo me stopalo

Odgovor je kratak i jasan: “Ne.” Kao I bilo šta na tvom telu, kosa i nokti, zahtevaju konstantno snabdevanje nutrijentima, kiseonikom i stalno proticanje krvi, a nijedna od ovih stvari nije moguća kod umrlih ljudi.

Pretpostavlja se da je ovo verovanje zasnovano na tome da kod tela posle smrti, dolazi do isušivanja i smežuravanja tela, koža se povlači daleko od noktiju i kose i izgleda kao da su se povećali i porasli, a u stvari se leš samo smanjuje.

Pročitajte i: Koja frizura odgovara vašem obliku lica?

Izbegavajte seks pre velike utakmice, jer uništava vaš performans

Široko rasprostranjeno verovanje da upražnjavanje seksa uništava vaš sportski performans, potvrđivali su i mnogi treneri koju su zabranjivali svojim igračima da imaju seksualne odnose jednu noć pre utakmice, a neki su išli toliko daleko da su zahtevali karantin i uzdržavanje od polnih odnosa igrača i do mesec dana pre bitne utakmice.

Ovaj mit je razotkirven davne 1995. godine kada je Jejl ispitivao 11 muškaraca, proučavajući njihove učinke kada apstiniraju i kada imaju seksualne odnose i utvrdili su da nema nikakvih razlika u igri.

Naprotiv, drugo istraživanje, koje je sprovedeno na učesnicima u maratonu u Londonu, sugerisali su da upražnjavanje seksa poboljšava njihovu igru.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *